51 de balene-pilot au murit după ce au eşuat pe o plajă din Australia | VIDEO

51 de balene-pilot au murit după ce au eşuat pe o plajă din Australia | VIDEO

Zeci de cetacee au murit la câteva ore după ce au eşuat pe o plajă din Australia de Vest, au anunţat miercuri autorităţile locale.

Balenele au eșuat pe o plajă FOTO: Captură video

Cele 51 de balene pilot cu aripioare lungi făceau parte dintr-un grup de aproape 100 de cetacee observate marţi în largul plajei Cheynes, lângă Albany, la aproximativ 400 de kilometri sud-est de Perth.

Departamentul de Stat pentru Parcuri şi Faună a declarat că lucrează cu voluntari pentru a încerca să salveze 46 de cetacee eşuate şi care sunt încă în viaţă şi urmează să le ghideze spre ape mai adânci în timpul zilei.

Un purtător de cuvânt al departamentului a declarat că a primit "sute de oferte de ajutor", dar a precizat că are un număr suficient de voluntari şi a cerut publicului să "stea departe" de plajă.

"Prioritatea echipei de gestionare a incidentelor este să asigure siguranţa personalului şi a voluntarilor, precum şi pe cea a cetaceelor", a adăugat el.

"Zona de intervenţie prezintă o varietate de riscuri, în special în prezenţa cetaceelor de talie mare, în dificultate şi posibil bolnave, a rechinilor, a valurilor, a maşinilor şi navelor mari", a explicat sursa citată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?