60% dintre europeni îşi acuză autorităţile, UE sau companiile private pentru creşterea preţurilor la energie

60% dintre europeni îşi acuză autorităţile, UE sau companiile private pentru creşterea preţurilor la energie

Cel puţin 60% dintre europeni cred că propriile guverne, companiile private de energie sau UE sunt de vină pentru creşterea preţurilor la energie. Acest lucru este dovedit de datele unui sondaj de opinie publică realizat de alianţa Euroskopia în Austria, Germania, Grecia, Spania, Italia, Ţările de Jos, Polonia, Portugalia şi Franţa.

Ziarul El Mundo a transmis duminică că respondenţii au fost întrebaţi cine este mai responsabil pentru creşterea preţurilor la energie. Un sfert (25%) dintre europeni au ales răspunsul: „Guvernul ţării mele”. 24% dintre cei chestionaţi dau vina pe companiile energetice private, alţi 11% pe UE. În acelaşi timp, 28% dintre respondenţi au susţinut că Rusia este responsabilă pentru ceea ce s-a întâmplat. 10% le-a fost greu să răspundă la întrebare, 2% au ales o altă opţiune.

Dintre liderii europeni, acţiunile premierului spaniol Pedro Sanchez şi ale cancelarului german Olaf Scholz cu privire la conflictul ucrainean au primit cel mai slab rating în rândul cetăţenilor UE. În plus, 45% dintre respondenţi au asigurat că simt puternic impactul creşterii preţurilor la energie. Majoritatea (56%) dintre respondenţi au declarat, de asemenea, că sunt foarte îngrijoraţi de creşterea preţurilor mărfurilor.

Aproximativ 9.000 de persoane au participat la sondaj, care a fost realizat între 8 şi 29 iunie.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru c…

2 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

3 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”

4 Rusia decide în locul lor? / Pe 16 noiembrie, Austria a semnat la București declarația statelor membre cu privire la oportunitatea extinderii spațiului …

5 VIDEO Rareș Bogdan / Cancelarul Nehammer a amintit că Austria a fost imperiu. M-a șocat