60% dintre români cred că România a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea totală în Schengen, dar e blocată de interese economice

60% dintre români cred că România a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea totală în Schengen, dar e blocată de interese economice

Cei mai mulți români cred că ţara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu graniţele terestre în Schengen, dar unele state europene blochează primirea României din motive economice, arată un sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro .

O treime dintre români cred că nu îndeplinim criteriile pentru Schengen terestru. FOTO Shutterstock

Procentul celor care sunt de părere că România a îndeplinit toate criteriile, dar unele state europene îi blochează accesul complet în Schengen din motive economice este de 60,1.

Potrivit aceluiași sondaj, 30.1% dintre români consideră că România nu a fost încă admisă cu graniţele terestre în spaţiul Schengen pentru că ţara noastră nu a îndeplinit toate criteriile necesare, iar 9.8% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare, arată sursa citată.

„Frustrarea populaţiei pe acest subiect rămâne una ridicată”

Opinia potrivit căreia România a îndeplinit toate criteriile, dar unele state europene blochează aderarea completă a ţării în Schengen este împărtășită de 42% dintre persoanele cu studii primare, 63% dintre persoanele cu studii medii şi 61% dintre respondenții cu studii superioare.

Pe categorii de vârstă, aceeași opinie este împărtășită de 62% dintre tinerii între 18 şi 29 de ani, 52% dintre persoanele cu vârsta între 30 şi 44 de ani, 58% dintre respondenții cu vârsta între 45 şi 59 de ani şi 67% dintre cei peste 60 de ani.

„Frustrarea populaţiei pe acest subiect rămâne una ridicată şi pe deplin justificată în condiţiile în care nici blocarea ani de zile a accederii la spaţiul Schengen, nici aderarea parţială nu au fost explicate în mod credibil de puţinele state ostile României. Acest sentiment este amplificat şi de faptul că în acest moment, o singură ţară, Austria, blochează aderarea cu graniţele terestre”, afirmă Remus Ştefureac, director INSCOP Research, potrivit News.ro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…