7 alimente pe care nutriţioniştii nu le mănâncă

7 alimente pe care nutriţioniştii nu le mănâncă

Alimente pe care nutriţioniştii nu le mănâncă / FOTO: kitchentigress.blogspot.com

Daca mananci produse procesate, atunci iti pui sanatatea in pericol. Iata alimentele pe care nutritionistii nu le mananca niciodata.

1. Rosii conservate

Problema cu aceste produse este bisfenol A (BPA), un estrogen sintetic, despre care se crede ca genereaza o serie de probleme de sanatate de la cele reproductive pana la boli ale inimii, diabet si obezitate. Si, din nefericire, aciditatea (o caracteristica importanta a rosiilor) favorizeaza contaminarea cu BPA a alimentelor.

Solutie: Alege rosii conservate in borcane de sticla.

2. Pop corn preparat la cuptorul cu microunde

Chimicalele din acest aliment, precum acidul perfluorooctanoic (PFOA), pot provoca infertilitate, conform unui studiu realizat de catre UCLA. La animale, expunerea ridicata la PFOA, a cauzat cancer la ficat, testicule si pancreas.

Solutie: Prepara floricele in mod traditional, intr-un ceaun. Pentru un gust mai bun poti folosi unt real sau alte condimente si foloseste ulei de cocos.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

3 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia