70 de migranţi, reținuți în Bulgaria. Români implicați în afacerea ilegală

70 de migranţi, reținuți în Bulgaria. Români implicați în afacerea ilegală

Doi români sunt reținuți în Bulgaria în ancheta care vizează o rețea de trafic de migranți în țara de la sud de Dunăre.

FOTO Shutterstock

Autoritățile bulgare au reținut duminică, 11 decembrie, 70 de presupuşi migranţi ilegali într-un autocar într-o parcare pe o autostradă în apropiere de oraşul Sliven. Unii dintre ei au fost duși la spital din cauza epuizării, a anunţat poliţia regională, care a arestat şi doi cetăţeni români în acest caz, potrivit Reuters.

Paisprezece dintre bărbaţi, care nu aveau documente, dar care au spus că sunt de origine afgană, au fost trimişi la spital, iar trei vor rămâne sub observaţie medicală până când se vor recupera, a precizat poliţia.

Doi cetăţeni români, dintre care unul era şoferul autocarului, au fost de asemenea reţinuţi, iar procurorii le-au deschis dosar penal. Bulgaria este situată pe o r ută folosită de migranţii din Orientul Mijlociu şi Afganistan pentru a intra în Uniunea Europeană, conform Reuters.

Mulţi nu rămân însă în țara vecină, ci încearcă să ajungă în Europa de Vest, folosind reţele elaborate de traficanţi.

Bulgaria şi-a intensificat controalele la graniţa de sud cu Turcia, precum şi pe întreg teritoriul ţării, pentru a combate creşterea afluxului de migranţi şi a dovedi că este capabilă să apere corespunzător graniţa externă a UE.

Reuters reaminteşte că, la 8 decembrie, aderarea Bulgariei la Schengen a fost respinsă de Austria şi Olanda, Sofia sperând acum să poată intra anul viitor în acest spaţiu european de liberă circulaţie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 Rusia, oameni buni...

4 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene

5 Potrivit manualului, dacă Rusia ar fi respectat propria doctrină militară, ar fi cucerit Ucraina în prima etapă a invaziei