70 de zboruri Air Berlin au fost anulate, după ce piloții s-au îmbolnăvit subit

70 de zboruri Air Berlin au fost anulate, după ce piloții s-au îmbolnăvit subit

Air Berlin, a doua mare companie aeriană germană, a anunțat marți că a fost nevoită să anuleze aproximativ 70 de zboruri după ce un număr neobișnuit de mare de piloți au declarat că s-au îmbolnăvit, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor publicate pe pagina de Internet a companiei, sunt anulate zeci de zboruri cu plecarea de pe mai multe aeroporturi din Germania inclusiv Berlin Tegel, Duesseldorf, Hamburg și Koln.

Reprezentanții sindicatului piloților Vereinigung Cockpit nu au dorit să facă niciun fel de comentarii.

Anul trecut, compania aeriană germană TUIfly a fost și ea nevoită să anuleze o serie de zboruri după ce mai mulți piloți au declarat că s-au îmbolnăvit, reprezentanții sindicali declarând atunci că angajații erau îngrijorați de posibilitatea ca discuțiile în vederea unei fuziuni să conducă la restructurări de personal și tăieri de salarii.

Luna trecută, Air Berlin, a doua mare companie aeriană germană, s-a declarat în insolvență , după ce principalul său acționar, compania Etihad Airways din Abu Dhabi, a încetat să îi mai acorde sprijin financiar. Acest anunț a obligat Guvernul german să vină în sprijinul companiei aeriene cu un credit punte de 150 de milioane de euro pentru ca avioanele Air Berlin să poată zbura în continuare.

Cumpărătorii interesați de activele companiei aeriene Air Berlin trebuie să își prezinte ofertele până la data de 15 septembrie, o decizie urmând să fie anunțată în jurul datei de 21 septembrie, cu trei zile înainte de alegerile legislative din Germania.

La rândul său, directorul general de la Air Berlin, Thomas Winkelmann, a declarat săptămâna trecută că Air Berlin a purtat discuții cu peste 10 părți interesate, printre care și câteva companii aeriene, dar că, cel mai probabil, la final activele sale vor fi divizate între doi-trei cumpărători.

Potrivit surselor, de preluarea activităților Air Berlin sunt interesați în special transportatorii aerieni Lufthansa, Ryanair, Easyjet și Condor, o companie aeriană aparținând grupului britanic din domeniul turismului, Thomas Cook. În plus, investitorul german Hans Rudolf Woehrl lucrează și el la o ofertă, precum și austriacul Niki Lauda, triplu campion mondial de Formula 1, care este interesat să răscumpere compania aeriană Niki, companie pe care Lauda a înființat-o în 2003, dar care între timp a devenit o divizie a companiei germane Air Berlin.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa