9 obiceiuri matinale care te vor face mai fericit, potrivit psihologilor

9 obiceiuri matinale care te vor face mai fericit, potrivit psihologilor

A începe ziua într-o notă bună poate face o diferență enormă. Psihologia sugerează că unele obiceiuri simple de dimineață vă pot crește nivelul de fericire, notează thevessel.io.

Modul în care vă începeți ziua poate avea un impact semnificativ asupra stării de spirit.

Potrivit psihologilor, modul în care vă începeți ziua poate avea un impact semnificativ asupra stării de spirit și a productivității.

Există de fapt 9 obiceiuri matinale, susținute de psihologie, care pot contribui la fericirea ta, iar acestea sunt mai simple decât crezi.

1. Exprimarea recunoștinței

Recunoștința, oricât de simplă ar părea, poate avea un impact masiv asupra stării tale de spirit.

Psihologia a demonstrat în mod constant efectele pozitive ale exprimării recunoștinței. Aceasta nu te face doar să te simți bine pe moment, ci îți mută atenția de la ceea ce este greșit în viața ta la ceea ce merge bine.

Să-ți începi ziua recunoscând tot ce este bun în viața ta dă un ton pozitiv pentru restul zilei. Este ca o doză zilnică de pozitivitate care îți sporește fericirea.

Așadar, renunță la starea de amețeală de dimineață și începe-ți ziua enumerând lucrurile pentru care ești recunoscător. Poate fi orice - de la căldura patului tău la mirosul cafelei de dimineață.

2. Un mic dejun sănătos

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei.

Mâncatul unui mic dejun sănătos nu numai că îți alimentează corpul, ci și mintea. Acesta dă tonul pentru restul zilei.

Numeroase rezultate ale cercetărilor evidențiază rezultatele pozitive pentru sănătate asociate cu micul dejun. S-a dovedit că un mic dejun sănătos îmbunătățește nivelul de energie și de concentrare.

De asemenea, contribuie la o mai bună gestionare a greutății, precum și la scăderea riscului de a dezvolta diabet de tip 2 și boli de inimă.

Așadar, faceți-vă timp pentru micul dejun - ceva sănătos și echilibrat.

3. Exerciții fizice

A face exerciții fizice dimineața poate părea o sarcină dificilă, dar este cu adevărat un stimulent al fericirii. Atunci când faci exerciții fizice, corpul tău eliberează endorfine, adesea denumite „hormoni ai stării de bine”. Acești hormoni nu numai că îți ridică starea de spirit, dar ajută și la reducerea stresului și a anxietății.

Nu trebuie să alergi un maraton sau să te duci la sală ore întregi. Chiar și o plimbare vioaie în jurul blocului sau o sesiune rapidă de 15 minute de yoga pot face o mare diferență.

De asemenea, antrenamentul de dimineață îți poate crește claritatea mentală timp de 4 până la 10 ore după exercițiu.

4. Planifică-ți ziua în avans

Există ceva care te împuternicește în a-ți planifica ziua în avans. Îți dă un sentiment de control și te ajută să rămâi organizat.

În loc să te aruncați direct la muncă, acordă-ți câteva minute în fiecare dimineață pentru a a-ți prioritiza sarcinile. Identifică cele mai importante sarcini și programează-le pentru momentele în care ești cel mai productiv.

Acest simplu act de planificare nu numai că reduce stresul, dar sporește și productivitatea. În plus, îți oferă o foaie de parcurs clară a zilei, eliminând surprizele inutile și graba de ultim moment.

5. Trăiește momentul și fii prezent

În agitația vieții, uităm adesea să trăim momentul. Aici intervine conștientizarea.

Conștientizarea înseamnă pur și simplu să fii atent la momentul prezent, fără a judeca. Este vorba despre a aprecia locul în care te afli și ceea ce faci, în loc să fii mereu concentrat pe ceea ce urmează.

Trăirea momentului poate fi la fel de simplă ca și faptul de a-ți acorda câteva momente pentru a te concentra asupra respirației, de a observa natura din jurul tău. sau de a savura cafeaua de dimineață.

6. Vorbește cu cei dragi

În viețile noastre ocupate, uneori uităm de importanța conexiunii umane. Dar să începi ziua vorbind cu cei dragi poate fi un adevărat stimulent pentru starea de spirit.

Fie că este vorba de un apel rapid cu mama ta, schimbul câtorva mesaje cu partenerul tău sau de o discuție veselă cu copiii tăi la micul dejun, aceste interacțiuni îți pot umple dimineața de căldură și pozitivitate.

Aceste conexiuni oferă sprijin emoțional, ne amintesc de valoarea și scopul nostru în viață și adaugă acea notă de dragoste atât de necesară dimineților noastre.

7. Limitează folosirea telefonului

În această eră digitală, este ușor să fii dependent de telefon din momentul în care te trezești.

Să-ți începi ziua stând pe telefon poate fi copleșitor și stresant. Este ca și cum ai invita problemele lumii în mintea ta înainte de a avea măcar șansa de a te trezi așa cum trebuie.

Acordă-ți un timp fără telefon în fiecare dimineață. Folosește acel timp pentru a te conecta cu tine, pentru a te bucura de micul dejun sau pur și simplu pentru a te bucura de liniștea dimineții.

8. Ascultă muzică sau podcast-uri

Muzica are puterea de a transforma stările de spirit și de a-ți începe ziua într-o notă pozitivă. Pe de altă parte, podcasturile pot fi o sursă excelentă de inspirație.

Așadar, de ce să nu le încorporezi în rutina ta de dimineață?

Poți asculta melodiile preferate în timp ce te pregătești sau poți asculta un podcast. Este un mod simplu, dar eficient de a-ți umple dimineața cu pozitivitate și motivație.

9) Acordă prioritate îngrijirii de sine

Acesta este poate cel mai important punct. Întotdeauna prioritizează rutina de îngrijire.

Îngrijirea de sine nu este un lux, ci o necesitate. Este vorba despre a face lucruri care îți hrănesc mintea, corpul și sufletul.

Să îți începi ziua cu o formă de autoîngrijire poate face o diferență semnificativă în starea ta de spirit și în bunăstarea generală. Ar putea fi la fel de simplu ca un duș fierbinte, meditația, citirea unei cărți sau petrecerea timpului în natură.

Puterea dimineților

Psihologia subliniază puterea pe care o au obiceiurile noastre de dimineață în a ne influența nivelul de fericire. Acestea acționează ca un volan, dirijându-ne starea de spirit, productivitatea și perspectiva generală asupra vieții.

Fie că este vorba de exprimarea recunoștinței, de savurarea unui mic dejun sănătos sau pur și simplu de a lua câteva momente pentru a respira și a fi prezent, aceste obiceiuri sunt pași mici care duc la schimbări semnificative în coeficientul nostru de fericire.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat