98% din elefanţii din Africa nu mai au colţi de fildeş - VIDEO

98% din elefanţii din Africa nu mai au colţi de fildeş - VIDEO

Tot mai mulţi elefanţi africani se nasc fără colţi de fildeş. Acest lucru se datorează faptului că timp de generaţii elefanţii cu cei mai frumoşi colţi erau vânaţi şi ucişi. Astfel genele elefanţilor au fost alterate, scrie The Guardian.

98% din elefantii din Africa nu mai au colţi de fildeş - VIDEO (Imagine: AFP/ Arhiva Mediafax Foto)

În unele zone din Africa peste 98% din femelele elefanţi nu mai au colţi, spun cercetătorii, comparativ cu procentele de 2% sau 6% din trecut.

Aproape o treime din elefanţii africani au fost vânaţi ilegal de braconieri . Doar între 2007 şi 2014 au fost ucişi 144.000 de elefanţi.

Colţii sunt importanţi pentru aceste animale: „Colţii sunt folosiţi pentru a săpa după mâncare şi apă, pentru autopărare şi pentru ritualuri de reproducere.“, explică Joyce Poole, preşedintele unei organizaţii de caritate pentru protecţia elefanţilor.

„Femelele fără colţi vor avea cel mai probabil urmaşi fără colţi.“ spune Poole. Spre exemplu în parcul Addo din Africa de Sud, 98% din femelele elefant nu mai au colţi de fildeş.

De asemenea, în 2008, cercetătorii au descoperit că colţii de fildeş sunt acum mai mici decât cei din secolul trecut. De obicei diferenţa este de aproape jumătate din lungime.

„Conservaţionişti spun că un elefant fără colţi este un elefant schilodit.“ a încheiat activista.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...