A ajuns în instanță pentru că făcea grătar prea des. Ce au stabilit judecătorii

A ajuns în instanță pentru că făcea grătar prea des. Ce au stabilit judecătorii

Sezonul grătrelor abia începe, însă în Germania, un bărbat a primit deja restricții. Asta pentru că vecinul său l-a dat în judecată, deranjat de faptul că acesta făcea grătare prea des. Instanța i-a da dreptate pensionarului deranjat și a decis un program pentru iubitorul de grătare.

Amendat pentru grătare FOTO Shutterstock

Asta a fost pățania unui german, căruia îi place grozav să gătească grătare. Numai că, deși folosea un grătar electric, fumul de prăjeală ajungea în curtea vecinului său, care s-a săturat, la un moment dat.

Conflictul dintre cei doi mocnea de multă vreme, astfel că la un moment dat, pensionarul deranjat de fumul de gratare de la vecin l-a dat, pe acesta, în judecată.

Instața i-a făcut dreptate pensionarului și a stabilit un program după care vecinul poate să se mai ocupe de pasiunea lui culinară.

Unul dintre vecinii mei a făcut grătar aproape în fiecare zi când vremea era frumoasă. Mirosul era neplăcut”, relatează pensionarul din Bad Tölz, potrivit Ziarul românesc.A fost insuportabil pentru mine, așa că am depus o plângere”, a continuat el.

Justiția i-a dat dreptate pensionarului

După ce s-a adresat justiţiei, Tribunalul districtual din München a dat dreptate pensionarului și a clasificat grătarele atât de frecvente ca fiind inacceptabile.

Hotărârea din 2 martie a stabilit un program și a precizat că vecinul pensionarului trebuie să se abțină de la gratare „în două zile consecutive de weekend (sâmbătă și duminică) sau în două duminici și sărbători consecutive în total de peste patru ori pe lună”.

În plus, el este amenințat cu o amendă administrativă de până la 250.000 de euro dacă nu respectă regulile stabilite. Și până la șase luni de închisoare dacă nu poate plăti o amendă administrativă pentru încălcarea regulilor grătarului. „Sunt mulțumit de verdict”, a mai spus pensionarul. „În sfârșit, instanța a lămurit acest punct”, a mai spus el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…