A angajat-o PSD la ANRE/Grindeanu se jură că nu e ... lui

A angajat-o PSD la ANRE/Grindeanu se jură că nu e ... lui

Roxana Ilie (32 de ani), administrator al firmei Look Outdoor SRL, societate despre care g4media.ro a dezvăluit, luna trecută, că are contracte pentru servicii de presă și propagandă cu PSD, a fost angajată, recent, la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), instituție aflată sub controlul aceluiași partid. ANRE este condusă se Dumitru Chiriță. Surse din mediul politic susțin că Ilie este o apropiată a vicepremierului PSD Sorin Grindeanu și prietenă cu deputata PSD, Laura Vicol.

  • ”Nu e nici o apropiată, nu e vorba de absolut nimic, nu am susținut-o la nici o funcție. Fals total”, a declarat Sorin Grindeanu pentru g4media.ro .

Fotomodel de renume, Roxana Ilie este o prezență constantă în publicațiile de cancan. ANRE nu a răspuns întrebărilor G4Media.ro legate de modul în care a fost angajată Ilie. Nici aceasta nu a putut fi contactată.

O sursă g4media.ro a dezvăluit că Ilie a fost angajată la cabinetul președintelui ANRE, Dumitru Chiriță, în calitate de consilier la un departament care se ocupă de relația cu Agenția pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER). Încercările G4Media.ro de a afla detalii despre angajarea lui Ilie nu au avut rezultat, o solicitare în baza Legii 544/2001 neprimind răspuns, deși a fost depășit termenul legal prevăzut de legiuitor.

ANRE nu a răspuns întrebărilor transmise de G4 Media transmise pe data de 3 octombrie, în care am solicitat conducerii să comunice când a fost angajată Roxana Maria Ilie pe postul de consilier la cabinetul președintelui. care sunt atribuțiile Roxanei Ilie, ce o recomandă pentru această funcție și procedura prin care a fost angajată (concurs, interviu) precum și veniturile lunare încasate de la ANRE.

Pe contul său de Instagram, Roxana Ilie menționează că este ”specialist în relații publice, compartimentul relația cu Parlamentul”.

În paralel cu postul de la ANRE, Roxana Ilie este administrator al firmei de panotaj stradal Look Outdoor SRL București, despre care G4Media.ro a dezvăluit, la sfârșitul lunii trecute, că are multiple legături cu municipiul Buzău, fieful președintelui PSD, Marcel Ciolacu. Look Outdoor este și una dintre societățile care primesc din partea social-democraților bani pentru servicii de presă și propagandă acordați formațiunii politice de Autoritatea Electoraslă Permanentă de la bugetul de stat.

O mică firmă din Buzău, înființată în 2014 sub alt nume, Look Outdoor SRL a explodat din punctul de vedere ale afacerilor după ce, în iunie 2020, Roxana Ilie i-a preluat 50% dintre părțile sociale și i-a devenit administrator: în acel an, în care au avut loc două rânduri de alegeri, cifra de afaceri a firmei a crescut de 835 de ori față de anul anterior.

Sursa Foto: Facebook / Sorina Docuz și Roxana Ilie

Roxana Ilie este cea mai bună prietenă a Sorinei Docuz Stan, o apropiată a liderului PSD, Marcel Ciolacu. Miss și fotomodel, Docuz Stan a fost căsătorită, la un moment dat, cu primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Context

ANRE este o instituție sub control parlamentar, finanţată integral din venituri proprii, al cărei rol pe piața energetică a devenit crucial în contextul războiului din Ucraina și al creșterii prețurilor pentru energia electrică. Conform legii de organizare, Autoritatea are ca obiect de activitate ”elaborarea, aprobarea şi monitorizarea aplicării ansamblului de reglementări obligatorii la nivel naţional necesar funcţionării sectorului şi pieţei energiei electrice, termice şi a gazelor naturale în condiţii de eficienţă, concurenţă, transparenţă şi protecţie a consumatorilor.”

Reamintim că România, la fel ca restul statelor europene, se confruntă cu o criză a prețurilor la energie, valoarea facturilor crescând rapid în utlimul an. Guvernul plătește miliarde de lei pentru a compensa valoarea acestor facturi. În acest context, conducerea ANRE a fost criticată constant de societatea civilă, dar și de opoziție și de membri ai coaliției de guvernare pentru reacția sa tardivă.

În ciuda acestui rol-cheie, de instituție strategică, ANRE a fost folosită de politicieni pentru numirea în funcții, fără concurs, a unor ”pile”, pe linie de partid, punctul de atracție fiind salariile foarte mari. Unul dintre cele mai cunoscute cazuri este Alexandru Stănescu, fratele actualului secretar general al PSD, Paul Stănescu, plasat în Comitetul de Reglementare al ANRE, deși acesta nu are nici o pregătire în domeniul energiei, ci al agriculturii. Stănescu a demisionat între timp din funcție, cu două săptămâni înainte ca CCR să decidă că numirea lui a fost neconstituțională.

Alte numiri ”pe ochi frumoși” la ANRE

  • Alexandra Dinulescu, o proaspăt absolventă a Facultății de Drept, a fost angajată ca expertă în cadrul cabinetului președintelui ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în Energie), Dumitru Chiriță, potrivit informațiilor G4Media și unei postări pe contul său de facebook. Ea a terminat facultatea în 2021, la Facultatea de Drept a Universității București, și a început un master în cadrul unui colegiu de dreptul european și international al afacerilor, ce ține de Universitatea Paris 1. Potrivit informațiilor G4Media, Alexandra Dinulescu are un venit lunar de 3.000 de euro. Alexandra Dinulescu a postat de-a lungul timpului pe conturile sale de Facebook și Instagram mai multe fotografii în ipostaze provocatoare.(Detalii aici )

    Foto: Alexandra Dinulescu / Facebook
  • Poveste de succes la Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), una dintre instituțiile de interes public renumită pentru nepotism și veniturile mari ale angajaților. În perioada octombrie 2018-februarie 2021, Marina Claudia Răduinea a avansat rapid în funcție, de la simplu consilier la director. Din februarie 2021, Marina Claudia Răduinea deține, interimar, postul de director general adjunct al Direcției Activități Suport din cadrul ANRE. O sursă apropiată instituției susține că, în această calitate, Răduinea are un venit de 15.600 de euro/lunar, dar, într-un răspuns pentru G4Media, aceasta respinge afirmația: ”Potrivit Legii, veniturile mele sunt confidențiale, dar țin să precizez că ele nu se ridică ca ordin de mărime ca acela indicat de Dvs.”
  • Sursa: Facebook/ Marina Claudia Răduinea
  • Nicoleta Iancu (fostă Tortolea), nora deputatului PSD Iulian Iancu, a trecut de examenul scris și interviul pentru angajarea la Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), anunță Economica.net. Iulian Iancu este președintele Comisiei de Industrii a Camerei Deputaților și principalul specialist pe energie al PSD, iar în acest an înființase o Comisie parlamentară de anchetă a activităţii ANRE. Deşi a terminat ancheta în primăvară, nu există nici acum raportul cu concluziile acesteia, scrie Economica.net. Iulian Iancu a fost numit între timp vicepreședintele ANRE.
  • Sursa Foto: Facebook / Nicoleta Tortolea
  • Radu Cosmin Preda, fost senator PSD în mandatul 2016-2020, a fost numit Director General Activități Suport la ANRE, au declarat pentru G4Media surse oficiale. Preda este absolvent al Facultății de Mecanică din Universitatea Craiova și nu a avut legături cu domeniul energiei până la angajarea sa în instituție, cu câțiva ani în urmă. Salariul net al lui Radu Cosmin Preda este de circa 7.000 de euro lunar, potrivit surselor G4Media.
  • Foto: Radu Cosmin Preda


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia