A apărut „Plugușorul Crizei”, o satiră a vremurilor actuale: „Ne bate vântul prin oale, ei vor pensii speciale” VIDEO

A apărut „Plugușorul Crizei”, o satiră a vremurilor actuale: „Ne bate vântul prin oale, ei vor pensii speciale” VIDEO

Îndrăgita interpretă de muzică populară, Margareta Clipa, a lansat „Pluguşorul crizei”, o urătură în care satirizează situaţia economică grea a României, precum şi scumpirea utilităţilor.

După succesul de anul trecut, cu "Plugușorul pandemiei ", artista de muzică populară Margareta Clipa a scos un nou plugușor adaptat vremurilor pe care le trăim.

Urătura satirică de Anul Nou a fost scrisă de Gigi Grădinariu şi este transmisă prin vocea Margaretei Clipa.

Artista a scos şi un clip publicat pe YouTube, pe muzica lui Bogdan Codruţ, care are deja aproape zeci de mii de vizualizări.

Margareta Clipa a lansat un nou plugușor

Urătura are un mesaj adaptat vremurilor, referindu-se la situaţia actuală a României după pandemie.

"Aho, aho oameni cu stare/Stați ascunși ori mi se pare/ Hai ieșiți oleacă-afară să vă dau o veste iară/C-am scăpat de pandemie/Dar cum? Numai Domnu’ știe/Astăzi nu ne mai testăm/Și nici măști nu mai purtăm/Nu mai stăm închiși în casă/Ne-așezăm câți vrem la masă/Jucăm, stăm și față-n față/Ne pupăm, ne luăm în brațe/Bem rachiu, c-aista-i leacul/Și nu avem nici pe dracu’…’’

Artista satirizează și situația grea în care se află România, dar nu sunt uitați nici politicienii, ironizați la rândul lor pentru activitatea din Parlament.

„Oameni buni, dragi și cuminți / De Guvern, voi ce mai știți? / Dar de cei din Parlament, s-au iuțit sau merg tot lent?/Ce legi a mai scos Senatul, ori și-au luat cu ei și patul/Ca să doarmă cât mai bine, că doar buzunaru-i ține/Cine a mai demisionat?/Cine a mai plagiat?/C-au toți zeci de doctorate/Dar trei sferturi sunt plagiate/Promit multe, fac puține/Și scumpesc prețul la pâine/La carne și la benzină, și la gaz, și la lumină/Ne bate vântul prin oale, ei vor pensii speciale/Vor diurnele mărite, la prânz prepelițe fripte...”, sunt doar câteva dintre versurile „Plugușorului crizei”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

2 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

3 Cele mai noi date despre pensionarii din România

4 O știre pozitivă despre România

5 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...