A cumpărat profesorii?/„Împăratul lumii interlope”, probleme în pușcărie, din cauza bacalaureatului

A cumpărat profesorii?/„Împăratul lumii interlope”, probleme în pușcărie, din cauza bacalaureatului

Sandu Geamănu, unul dintre cei mai temuți infractori români, care s-a impus în fruntea lumii interlope bucureștene încă din primii ani de după Revoluție, s-a înscris la școală după ce a primit o condamnare de 27 de detenție, pentru o crimă. Cu toate că a încercat să-și termine liceul și se pregătea să susțină examenul de Bacalaureat, acesta ar fi fost „sabotat” de șefii Administrației Naționale a Penitenciarelor, dezvăluie Spynews.ro .

  • Sandu Geamănu și-ar fi făcut studiile în închisoare
  • Liderul interlop ar fi reușit să intre inclusiv la liceu
  • Deținutul este unul dintre cei mai cunoscuți lideri interlopi din țară

Alexandru Ilie a devenit unul dintre cei mai cunoscuți lideri interlopi din România după ce a fost acuzat că, în 2009, a ordonat furtul mașinii lui Gigi Becali. În realitate, Sandu și fratele său geamăn, Marin Ilie, erau cunoscuți încă din anii '90, când, înarmați cu arme automate de tip UZI și cu pistoale au început să facă legea în lumea interlopă.

A învățat să scrie la școala de corecție
Sandu Geamănu a fost condamnat definitiv la 27 de ani de detenție, pentru o crimă pe care ar fi comis-o în 2011, când ajutat de mai mulți complici a intrat în vila din Ghencea a unui bătrân. Acesta din urmă a fost bătut cu bestialitate pentru a spune unde și-a ascuns banii. După o tortură teribilă, omul a indicat locul în care se aflau ascunși 150.000 de euro. La sfârșit, tâlharii au plecat inclusiv cu mașina victimei, un Audi Q7.

Potrivit unor surse judiciare, Geamănu a ajuns să-și execute pedeapsa în regim închis la Penitenciarul Giurgiu. Aici, deținutul s-ar fi apucat de școală și ar fi reușit chiar să intre la liceu. Ajuns în clasa XII-a, elevul deținut se pregătea să dea examenul de maturitate când, brusc, a fost transferat tocmai la Penitenciarul Arad, unde nu ar fi reușit să-și mai continue studiile, motiv pentru care, involuntar, a intrat în abandon școlar.
De altfel, liderul interlop a avut primul contact cu o unitate de învățământ tot în mediul penitenciar, cu mult înainte de Revoluția din 1989, când, alături de fratele său Marin, a învățat să scrie și să citească în temutele școli de corecție din perioada comunistă.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?