A explodat BOMBA! Consiliul EcoFin: România a EȘUAT în adoptarea măsurilor de corectare a unei abateri bugetare semnificative! Riscul unui deficit de 3,3% în 2017!

A explodat BOMBA! Consiliul EcoFin: România a EȘUAT în adoptarea măsurilor de corectare a unei abateri bugetare semnificative! Riscul unui deficit de 3,3% în 2017!

Consiliul ministrilor de Finante din UE a adoptat marti o decizie care stabilieste ca Romania a esuat sa adopte masuri eficiente pentru a corecta o abatere bugetara semnificativa. In acest sens, Consiliul a emis o noua recomandare, revizuind o recomandare deja adresata Romaniei in cadrul "procedurii de abatere semnificativa", dezvăluie  HotNews.ro .

Intr-un comunicat al Consiliului se arata ca "Romania este responsabila pentru o abatere semnificativa de la traiectoria convenita pentru atingerea obiectivului bugetar pe termen mediu", de acum celebrul MTO.

Potrivit estimarii de toamna a Comisiei, soldul structural al Romaniei s-a deteriorat cu 1,1% din PIB in 2017, contrar recomandarii de imbunatatire a acestui sold cu 0,5% din PIB formulata de Consiliu in iulie 2017.

Riscul, avertizeaza consiliul, este ajungerea la un deficit estimat de 3,3% din PIB in 2017, ceea ce va antrena includerea Romaniei in procedura de deficit excesiv.

In plus, cresterea cheltuielilor guvernamentale primare nete ale Romaniei au crescut la 4,9% din PIB in 2017, mult peste pragul de 3,3% stabilit de Consiliu.

Consiliul cere de la guvernul Tudose masuri pentru a asigura o crestere nominala a cheltuielilor publice nete nu mai mare de 3,3% in 2018, reprezentand o ajustare structurala de cel putin 0,8% din PIB. De asemenea, recomanda ca toate veniturile exceptionale sa fie folosite pentru reducerea deficitului si ca masurile de consolidare bugetara sa asigure o imbunatatire durabila in structura cheltuielilor publice.

Guvernul Romaniei trebuie sa prezinte actiunile pe care le are in vedere in acest sens pana in 15 aprilie 2018, potrivit sursei citate.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?