A fost arestat un ofițer de Poliție care sprijinea o rețea de traficanți de heroină din București

A fost arestat un ofițer de Poliție care sprijinea o rețea de traficanți de heroină din București

O rețea de trafic de heroină a fost destructurată de DIICOT, iar în acest caz a fost arestat și un ofițer de poliție acuzat că sprijinea gruparea de traficanți. Conform procurorilor, membrii rețelei au organizat și coordonat tranzacții repetate heroină, pe care o vindeau în București.

heroinaFoto: Politia Romana

Conform DIICOT, procurorii au reținut trei persoane, pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc, luare de mită, dare de mită, favorizarea făptuitorului, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, accesul ilegal la un sistem informatic și conducere a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat. Ulterior, pe numele lor Tribunalul București a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii sun că este vorba despre o grupare de trafic de droguri de mare risc constituită în cursul anului 2022, ai cărei membri au organizat și coordonat tranzacții repetate cu heroină.

După ce intrau în posesia drogurilor, heroina era pregătită pentru vânzare, fiind amestecată cu diferite substanțe, în vederea obținerii unor profituri cât mai mari. Ulterior, era comercializată în București, doar unor persoane în care membrii grupării aveau deplină încredere.

În cadrul anchetei, în 15 aprilie a fost identificat și ridicat un transport de aproximativ un kilogram de heroină.

Traficanții de heroină, sprijiniți de un ofițer de poliție

Procurorii DIICOT spun că una dintre persoanele arestate este un ofițer de poliție judiciară acuzat că în perioada noiembrie 2022 - aprilie 2023 a sprijinit grupul infracțional organizat prin acțiuni și inacțiuni.

Potrivit anchetatorilor, în luna martie ofițerul de poliție a comunicat unuia dintre liderii grupării că este cercetat într-un dosar penal, transmițând atât obiectul dosarului, cât și persoanele vizate de respectiva cauză și sfătuindu-l cu privire la modalitatea în care să acționeze pentru a evita tragerea la răspundere penală.

  • „În luna aprilie 2023, deși a luat cunoștință despre săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri având ca obiect cantitatea de aproximativ un kilogram de heroină, nu a luat măsurile necesare, potrivit atribuțiilor de serviciu, într-un dosar pe care îl avea în instrumentare, acordând sfaturi celorlalți doi inculpați cu privire la modul în care trebuie să acționeze pentru a evita tragerea la răspundere penală.
  • În cursul lunii martie 2023, inculpatul a divulgat, fără drept, informații nepublice, obținute prin accesarea bazelor de date, accesând, fără drept, sistemele informatice pe care sunt stocate bazele de date ale Ministerului Afacerilor Interne.
  • În realizarea aceleiași rezoluții infracționale, la sfârșitul lunii martie 2023, a primit de la liderul grupului infracțional organizat mai multe bunuri și, la data de 22.04.2023, a acceptat promisiunea acestuia de a-i da un telefon mobil, pentru a-l avertiza (prin divulgarea de informații cunoscute în virtutea atribuțiilor de serviciu), a-l proteja (prin neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu în cauze penale care îl priveau sau în cauze penale care priveau persoane din anturajul acestuia, aflate în instrumentarea sa) și a-l favoriza (prin sprijinul acordat în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor în cauze penale care îl priveau sau în cauze penale care priveau persoane din anturajul acestuia și în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală), în legătură cu activitățile de trafic de droguri de mare risc desfășurate de acesta și ceilalți membri ai grupului infracțional din care acesta făcea parte”, arată DIICOT.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro