A fost clasat dosarul în care Bogdan Buta, fondator al Untold, a fost acuzat că ar fi agresat sexual doi minori

A fost clasat dosarul în care Bogdan Buta, fondator al Untold, a fost acuzat că ar fi agresat sexual doi minori

Bogdan Buta, unul dintre fondatorii festivalului Untold, scapă de dosarul în care a fost acuzat de acte sexuale cu minori și șantaj. Procurorii au clasat cauza.

Bogdan Buta. FOTO arhivă personală

Dosarul în care Bogdan Buta a fost acuzat de săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor, tentativă la act sexual cu un minor şi şantaj a fost clasat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, scrie gazetadecluj.ro .

Conform informațiilor furnizate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca publicației Gazeta de Cluj, urmărirea penală a fost finalizată în mai puțin de o lună de la sesizarea organelor judiciare, iar soluția de clasare a fost dispusă în urmă cu două săptămâni, pe 23 februarie 2024.

„În primul rând, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a fost înregistrată cauză nr. 645/187/P/2024 ca urmare a faptelor reclamate de către mai multe persoane minore împotriva numitului Buta Bogdan. În concret, organul judiciar a stabilit că faptele reclamate de către persoanele vătămate sunt două infracțiuni de act sexual cu un minor, tentativă la act sexual cu un minor şi două infracțiuni de şantaj. În prezent, urmărirea penală a fost finalizată fapt pentru care în data de 23.02.2024 s-a dispus o soluție de clasare a cauzei”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, la solicitarea sursei citate.

Bogdan Buta s-a retras recent din funcțiile executive ale companiei, în contextul acuzațiilor amintite.

Avocații lui Bogdan Buta vorbesc de un „atac mediatic”

Decizia sa a fost anunțată prin intermediul avocaților săi, iar Buta a subliniat că a făcut acest gest din respect pentru echipa sa și pentru a-și putea dedica întregul timp încercării de a-și dovedi nevinovăția.

„Suntem convinși că justiția îi va trage la răspundere pe cei responsabili de acest atac mediatic. Avem încredere că în urma procedurilor, toate "acuzațiile" se vor dovedi a fi neadevărate, iar în final cei responsabili vor răspunde pentru aceste grave acuzații false”, menționau avocații lui Bogdan Buta .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat