A fost descoperit buncărul secret al „ultimului naș” al mafiei siciliene?/Polițiștii cred că acolo este ascunsă arhiva crimelor Cosa Nostra din ultimii 40 de ani

A fost descoperit buncărul secret al „ultimului naș” al mafiei siciliene?/Polițiștii cred că acolo este ascunsă arhiva crimelor Cosa Nostra din ultimii 40 de ani

Poliția militară italiană a găsit un posibil buncăr secret care ar fi fost folosit de Matteo Messina Denaro, „ultimul naș” al mafiei siciliene care a fost arestat luni, după 30 de ani de la dispariția sa, relatează The Guardian .

Politistii italieni au gasit buncarul secret al lui Matteo Messina DenaroFoto: - / LaPresse / Profimedia

Structura se află în Campobello di Mazara, un oraș mic din Sicilia, unde a fost descoperit marți apartamentul în care locuia Denaro, în vârstă de 60 de ani.

Arhiva secretă a crimelor mafiote din ultimii 40 de ani

Anchetatorii caută în acest buncăr documente care se aflau în posesia lui Denaro, în special o „arhivă secretă” a șefului șefilor Totò Riina, care a murit în 2019, care, potrivit unor informatori ai mafiei, a fost furată de Denaro și ar conține secretele ultimilor 40 de ani de crime mafiote.

Procurorii cred că Denaro deține cheia unora dintre cele mai odioase crime comise de mafia siciliană, inclusiv atacurile cu bombă din 1992 care i-au ucis pe magistrații anti-mafie Giovanni Falcone și Paolo Borsellino și uciderea în 1996 a lui Giuseppe Di Matteo , fiul de 12 ani al unui mafiot devenit martor de stat, care a fost sugrumat și dizolvat în acid.

El a fost condamnat în lipsă în 2002 la închisoare pe viață pentru că a ucis personal sau a ordonat uciderea a zeci de persoane.

Poreclit Diabolik sau U Siccu (cel slab), Denaro s-a născut în Castelvetrano, Sicilia, în 1962.

Tatăl său a fost un puternic șef Cosa Nostra și Denaro a prosperat în afacerea familiei, construind un imperiu ilicit de miliarde de euro în depozitarea deșeurilor, sectorul energiei eoliene și al comerțului cu amănuntul.

Șefii mafiei din Italia sunt cunoscuți pentru construirea de tuneluri de evadare sub casele lor, buncăre sofisticate în munți la care se poate ajunge doar pe jos și ascunzători în pădure atunci când sunt pe fugă.

Funcția și dimensiunea structurii din Campobello di Mazara nu sunt încă pe deplin cunoscute.

Mafiotul Matteo Messina Denaro are cancer, după ce s-a operat deja de două ori

Denaro a fost arestat luni la o clinică medicală din Palermo, unde urma tratament pentru o tumoră.

Un medic de la clinica siciliană unde a fost arestat mafiotul după 30 de ani de fugă a spus că starea sănătăţii celui mai celebru mafiot din Italia - care suferă de un cancer - este ”gravă”, scrie News.ro, citând AFP.

”Starea sănătăţii sale este gravă. Boala a accelerat în ultimele luni”, declară cotidianului La Repubblica şeful Secţiei de Oncologie a clinicii Maddalena de la Palermo, Vittori Gebbia.

Matteo Messina Denaro a fost operat în 2020 şi în 2022 de cancer de colon.

”N-aş spune că este un pacient cu o sănătate bună”, declară Vittori Gebbia, întrebat de ziar despre declaraţii ale procurorului Paolo Guido, care a declarat la arestarea mafiotului că bărbatul era ”sănătos”.

Doctorul Gebbia precizează că Carabinierii care l-au arestat pe Matteo Messina Denaro au fost atenţi la starea sănătăţii acestuia.

”Carabinierii m-au întrebat dacă întârzierea cu câteva zile a ciclului chimioterapiei de care ar fi trebui să beneficieze ar avea consecinţe, iar eu am semnat autorizaţia, pentru că o întârziere atât de mică nu va avea niciun efect asupra sănătăţii acestuia”, dă el asigurări.

După ce a fost arestat la Palerme, Matteo Messina Denaro a fost transferat la o închisoare de maximă securitate, la L'Aquila, în Abruzzo.

El este încarcerat în regim de izolare, iar potrivit cotidianului Corriere della Sera urmează să fie condus să urmeze tratamentul de chimioterapie la Spitalul San Salvatore din L'Aquila, care dispune de o unitate rezervată acestui tip de deţinuţi.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”