A fost găsit monstrul din Loch Ness... sau cel puțin macheta lui

A fost găsit monstrul din Loch Ness... sau cel puțin macheta lui

Oamenii de știință care inspectau fundul lacului Loch Ness din Scoția au descoperit corpul unui monstru de zece metri lungime care a fost utilizat pentru turnarea unui film al lui Billy Wilder în urmă cu 46 de ani, a dezvăluit miercuri VisitScotland, agenția de turism din această regiune britanică.

Inginerii companiei norvegiene Kongsberg Maritime au descoperit monstrul la 180 de metri adâncime când conduceau robotul submarin pe fundul acestui lac care încă nu a fost cartografiat în întregime din cauza dificultăților pe care le prezintă terenul accidentat.

Loch Ness, una din principalele atracțiile turistice ale Scoției, a căpătat faimă mondială după ce mai mulți martori au susținut de-a lungul timpului că au văzut monstrul 'Nessie' ieșind la suprafața apei.

"Am găsit monstrul, dar nu est cel pe care îl aștepta lumea întreagă", a declarat pentru EFE Adrian Shine, șeful Proiectului Loch Ness, care coordonează campania de prospecție lansată de firma norvegiană.

Macheta monstrului detectată pe fundul lacului este o piesă folosită la turnarea, în 1969, a filmului "The Private Life of Sherlock Holmes" în regia lui Billy Wilder cu actorul Christopher Lee ca protagonist.

În acest film, detectivul Sherlock Holmes investiga dispariția unui bărbat pe malului Loch Ness unde își avea sălaș legendarul monstru acvatic.

AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Un colier uman?

3 De citit ce spune generalul Wesley K. Clark...

4 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți

5 Nave de desant ale Rusiei se îndreaptă din Nord, cel mai probabil, spre Marea Neagră