A fost identificată cauza îmbolnăvirilor misterioase din Argentina. Patru oameni au murit într-o săptămână

A fost identificată cauza îmbolnăvirilor misterioase din Argentina. Patru oameni au murit într-o săptămână

Bacteria legionella se află la originea cazurilor de pneumonie care au ucis într-o săptămână patru persoane în oraşul argentinian Tucuman, a anunţat sâmbătă ministrul argentinian al sănătăţii, Carla Vizzotti, transmite AFP, citată de Agerpres. Îmbolnăvirile misterioase au pus pe jar lumea medicală.

Bacteria a pus pe jar lumea medicală din Argentina FOTO AFP

În total 11 cazuri au fost identificate, toate având legătură cu o clinică privată din acel oraş. Autorităţile sanitare anunţaseră sâmbătă al patrulea deces, un bărbat de 48 de ani cu comorbidităţi. Înaintea lui au decedat două femei din personalul sanitar al clinicii şi o pacientă în vârstă de 70 de ani care suferise intervenţii chirurgicale.

Opt cazuri, în rândul personalului medical

Din cele zece cazuri iniţiale de îmbolnăvire , opt au fost în rândul personalului sanitar al clinicii. Investigaţiile iniţiale au exclus COVID-19, gripa şi hantavirusul (transmis de rozătoare). Î

n final, analizele efectuate la Institutul Malbran din capitala Buenos Aires au confirmat că este vorba despre bacteria legionella, în prezent efectuându-se alte analize pentru stabilirea sub-tipului bacteriei, suspiciunile îndreptându-se către legionella pneumophila.

Rămâne de asemenea de stabilit sursa contaminării, o ipoteză fiind rezervorul de apă al clinicii. Bacteria provoacă legioneloza, o infecţie gravă, iar infectarea se poate face pe cale respiratorie sau prin inhalarea bacteriei din apă ori prin aerul condiţionat.

Cum te poți infecta

Bacteria legionella poate fi transmisă atunci când oamenii inspiră picături mici de apă sau înghit accidental apă care conține bacteria, ajungând în plămâni, potrivit Centrelor americane pentru controlul și prevenirea bolilor.

Dintre cei 11 pacienți care au legătură cu clinica Luz Médica, trei persoane se aflau sub observație și primeau tratament. Un bărbat de 64 de ani cu comorbidități a fost internat în stare gravă. Un alt bărbat de 81 de ani a fost, de asemenea, internat în stare gravă, a precizat Ministerul Sănătății.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...