A fost o "alchimie pozitivă" între Trump și Putin (Rex Tillerson)

A fost o "alchimie pozitivă" între Trump și Putin (Rex Tillerson)

Pentru prima lor întâlnire, Donald Trump și Vladimir Putin s-au înțeles bine și a fost o "alchimie pozitivă" între ei, a afirmat vineri secretarul de stat american, Rex Tillerson, potrivit AFP.

"Întâlnirea a fost foarte constructivă, legătura dintre cei doi lideri s-a făcut foarte repede", a declarat presei Rex Tillerson, în marja summitului G20 de la Hamburg (Germania).

"Există foarte clar o alchimie pozitivă între ei", a adăugat el, comentând prima întâlnire a celor doi șefi de stat la care a fost prezent.

Întrevederea a durat aproape două ore și 15 minute, a precizat șeful diplomației de la Washington.

"Au fost atâtea subiecte pe masă (...) Aproape toate au fost abordate (...) Nici unul, nici celălalt nu doreau să pună capăt" reuniunii, a subliniat demnitarul american.

Membri ai delegației americane au trimis-o pe Prima Doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, "la un moment dat, pentru a vedea dacă poate să pună capăt reuniunii, dar nici asta nu a funcționat și am stat o oră în plus. Clar ea a dat greș", a spus în glumă Rex Tillerson.

Această primă întâlnire între celor doi lideri era foarte așteptată cu ocazia summitului G20 din cauza relațiilor tensionate dintre cele două țări în privința a numeroase subiecte: în afară de interferențele Rusiei în SUA, războiul din Siria și Ucraina, mai scrie AFP.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Orban a primit ce-a meritat!

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 VIDEO Ce nu s-a văzut la TV la Congresul PNL

5 Priviți, lui Dan Vîlceanu i-au dat „carne” pe buletinele de vot!