Cristiano Ronaldo nu și-a transformat hotelul din Maroc în adăpost pentru supraviețuitorii cutremurului care a făcut peste 2000 de morți, transmite Liberation. Informația a fost preluată și în România de pe agenția de știri News.ro, care dădea ca sursă de informații o televiziune din Spania. Informația a apărut inclusiv în Le Figaro și alte media internaționale și presă sportivă. De fapt, este vorba de o turistă din Spania care a spus că a fost primită în hotelul de lux din Marrakech.

Dezmințind o știre care își are originea într-un articol din ziarul „Marca”, hotelul Pestana CR7 a declarat pentru „CheckNews”, rubrică a publicației Liberation, că nu a fost în niciun caz transformat în adăpost pentru victime.

După cutremurul violent care a lovit Marocul în noaptea de vineri spre sâmbătă mai multe media, printre care Le Figaro, au publicat articole în care anunțau că Cristiano Ronaldo a deschis ușile hotelului său pentru refugiații sinistrați. O altă publicație a presei sportive „Sport Bible” susținea că „hotelul Pestana CR7 Marrakech a devenit un loc de refugiu pentru persoanele afectate de cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade”.

Povestea provine dintr-un articol din revista sportivă spaniolă Marca, intitulat „Hotelul lui Cristiano Ronaldo de la periferia orașului Marrakech, folosit ca refugiu după cutremurul din Maroc”.

Termenul de „refugiu” a fost cu siguranță înțeles greșit de către mass-media care a preluat povestea. Citind articolul din Marca, se pare că ziarul s-a bazat pe mărturia unui turist spaniol de la televizor. Aceasta a declarat că, după cutremur, și-a rezervat un zbor înapoi în Spania și s-a îndreptat spre o zonă mai modernă din Marrakech, care a fost mai puțin afectată de prăbușiri. Ea spune că a dormit pe stradă până când s-a eliberat o cameră în hotelul lui Cristiano Ronaldo. Faptul că a găsit refugiu în hotelul de lux nu înseamnă că acesta și-a deschis porțile pentru victime, așa cum s-a înțeles în mod clar.

Contactat de CheckNews, hotelul Pestana CR7 confirmă că nu a fost transformat în niciun caz în centru de primire a victimelor. „Aceasta este o informație falsă. Toți clienții pe care îi avem în acest moment au făcut o rezervare în mod normal”. Până în prezent, Cristiano Ronaldo nu a făcut niciun anunț în acest sens.

Potrivit unui bilanț provizoriu al Ministerului marocan de Interne, dat publicității duminică după-amiază, cutremurul a provocat moartea a 2.122 de persoane și rănirea altor 2.421.