A găsit o fosilă de dinozaur veche de 70 de milioane de ani în timp ce își plimba câinele. De ce a ținut secretă descoperirea timp de 2 ani

A găsit o fosilă de dinozaur veche de 70 de milioane de ani în timp ce își plimba câinele. De ce a ținut secretă descoperirea timp de 2 ani

Un francez a dat peste o fosilă veche de 70 de milioane de ani, în timp ce își plimba câinele, însă el și arheologii locali au păstrat secretul timp de doi ani de teama că descoperirea ar putea fi vandalizată.

Scheletul de dinozaur este intact în proporție de 70% FOTO captură X

Damien Boschetto, în vârstă de 25 de ani, a făcut descoperirea în Montouliers, lângă Hérault, Franța, acum aproximativ doi ani, potrivit Newsweek. Boschetto a raportat descoperirea Asociației Culturale, Arheologice și Paleontologice din orașul învecinat Cruzy, conform sursei.

Grupul a precizat că este vorba despre un schelet de titanozaur fosilizat aproape complet, lung de aproximativ 9 metri, extrem de rar. Un studiu estimează că în urmă cu 66 - 68 de milioane de ani au trăit aproximativ 1,7 miliarde de Tyrannosaurus rex, dar oamenii de știință au recuperat resturi fosilizate de la mai puțin de 100 dintre aceștia.

Titanozaurul era un subgrup de sauropode, animale erbivore cu gâturi foarte lungi. Aceste erbivore masive sunt printre cei mai mari dinozauri cunoscuți și au trăit în urmă cu 66 - 150 de milioane de ani în urmă pe fiecare continent.

Cercetătorii au descoperit că fosila de titanozaur descoperită de Boschetto este completă în proporție de aproximativ 70. "În timp ce îmi plimbam câinele, o alunecare de teren pe marginea stâncii a expus oasele mai multor schelete", a spus Boschetto, conform sursei. "Erau oase căzute, deci izolate. Am realizat după câteva zile de săpături că erau oase conectate."

Boschetto și cercetătorii au ținut descoperirea sub tăcere timp de doi ani pentru a proteja situl de vandali , conform Newsweek, citat de Business Insider . Când cercetătorii își vor termina studiile asupra oaselor, titanozaurul lui Boschetto va fi expus în curând la Muzeul Cruzy, care găzduiește și un femur de titanozaur descoperit în 2012.

Boschetto a declarat pentru The Washington Post că este un pasionat de paleontologie. Directorul Muzeului Cruzy, Francis Fages, a declarat că voluntariatul lui Boschetto la muzeu în ultimii doi ani a fost valoros pentru departamentul de paleontologie.

"Aceste descoperiri sunt interesante din punct de vedere științific deoarece contribuie la înțelegerea speciilor și ecosistemelor din Cretacicul târziu al Franței și Europei", a spus Fages pentru. Boschetto a renunțat la locul său de muncă în sectorul energetic în septembrie pentru a urma un masterat în paleontologie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat