A început a treia rundă de negocieri ruso-ucrainene

A început a treia rundă de negocieri ruso-ucrainene

A treia rundă de negocieri între delegaţiile rusă şi ucraineană a început luni după-amiază în Belarus, transmite agenţia Interfax, în a 12-a zi a invaziei ruse în Ucraina.

Negociatorul ucrainean Mihailo Podoliak, consilier al şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, a declarat mai devreme că membrii celor două delegaţii nu vor vorbi despre condiţiile propuse înainte să fie convenite ''poziţii comune''.

Conform Interfax, cele două părţi vor discuta trei grupuri de teme majore, respectiv soluţionarea politică a conflictului, aspectele umanitare şi chestiunile militare.

Cele două tabere implicate în război după invazia Rusiei în Ucraina conveniseră joi seara, la a doua rundă de negocieri, crearea de culoare umanitare pentru evacuarea populaţiei în sectoarele unde se duc lupte şi un armistiţiu temporar în respectivele zone, dar acest acord nu a putut fi pus în practică şi cele două părţi se acuză reciproc.

Negocierile au loc la Belovejskaia Puşcea, o localitate din regiunea Brest, în apropiere de frontiera cu Polonia, unde s-a ţinut a doua rundă de negocieri.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vreau sa fiu ăla din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă”

2 Andrei Caramitru șterge pe jos cu Nicușor Dan

3 VIDEO Kadîrov și tragi apa...

4 Un fascinant material despre istoria Pământului... Ce s-ar fi întâmplat acum 591 de milioane de ani...

5 VIDEO Cu invitați din Laos și Cuba, „măreața” Rusie s-a afișat cu un singur tanc la parada de la Moscova și cu bocanci pierduți de soldați...