A început? Suspecta întrerupere a internetului din Italia...

A început? Suspecta întrerupere a internetului din Italia...

Reuters a confirmat "întreruperi și probleme de internet" în toată Italia duminică. Problema pare a fi o "legătură internațională". "A fost detectată o problemă de interconectare internațională cu impact asupra serviciului la nivel național. Analizele sunt în curs de desfășurare pentru a rezolva problema", a declarat un purtător de cuvânt al Telecom Italia (TIM).

Datele de rețea de la NetBlocks arată că duminică, în Italia, serviciile de internet au fost perturbate pe scară largă. S-a raportat că întreruperea telecomunicațiilor ar fi putut proveni de la operatorul principal Telecom Italia. Datele de rețea în timp real furnizate de NetBlocks arată că conectivitatea națională a scăzut de la aproximativ 100% la 26% în această dimineață.

Un alt site care monitorizează întreruperile de internet arată o hartă a întreruperilor care par să afecteze întreaga țară. Potrivit agenției italiene de știri ANSA, nu există încă niciun indiciu că hackerii sunt responsabili pentru întreruperea generalizată. Datele de rețea de la NetBlocks arată că internetul în Italia a fost în mare parte restabilit după mai mult de cinci ore de întreruperi.

Într-un raport separat, Reuters a declarat că Agenția Națională de Securitate Cibernetică din Italia a avertizat cu privire la un atac ransomware care vizează servere din întreaga lume. "Hackingul a avut ca scop exploatarea unei vulnerabilități software", a declarat directorul general al ACN, Roberto Baldoni, pentru Reuters, adăugând că a fost un atac la scară largă.

Agenția italiană de știri ANSA, care citează ACN, a declarat că serverele au fost compromise și în alte țări europene, precum Franța și Finlanda, precum și în Statele Unite și Canada." (RTRS) Agenția americană pentru securitatea cibernetică și securitatea infrastructurilor (CISA) era la curent cu atacul. Agenția a declarat: "CISA colaborează cu partenerii noștri din sectorul public și privat pentru a evalua impactul acestor incidente raportate și pentru a oferi asistență în funcție de necesități."

Reuters a precizat că "atacul cibernetic și întreruperea internetului în Italia 'nu se crede că au legătură'". Între timp, iată ce spun oamenii pe rețelele de socializare:

1. Italia a fost prima țară occidentală în care au avut loc încuviințări... Acum sunt primii care au suferit atacul cibernetic despre care vorbea Ol' Schwab. Ce anume nu le place globaliștilor în Italia?

2. Așadar, în Italia, doar 26% din populație are internet în acest moment! Este o nebunie! Aceasta face ca agenda atacului cibernetic global să fie mult mai reală. Lucrurile se mișcă mai repede decât ne așteptam!

3. Pandemia de covid a început în Italia, exact acum 3 ani. Ar putea fi întreruperea actuală a internetului în Italia începutul a prezisului cyberpandemic?

4. Italia este lovită de o pană de curent bruscă pe internet Cum naiba se poate ca întreaga țară Italia să piardă internetul.

5. WEF - Klaus Schwab avertizează asupra următoarei "pandemii", un atac cibernetic atât de mare încât ar putea deconecta internetul. Noul internet va fi accesibil doar persoanelor cu o identitate digitală biometrică. Aproape ca și cum ar fi fost un plan.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…