A încetat din viaţă renumitul paleoantropolog kenyan Richard Leakey

A încetat din viaţă renumitul paleoantropolog kenyan Richard Leakey

Richard Leakey, paleoantropolog kenyan de reputaţie mondială şi om politic, a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 77 de ani, a anunţat preşedinţia kenyană, transmite AFP.

'În această după-amiază, am aflat cu profundă tristeţe vestea decesului dr. Richard Erskine Frere Leakey, fostul şef al Serviciului public din Kenya', a anunţat preşedintele Uhuru Kenyatta, într-un comunicat emis duminică seara.

Richard Leakey, al doilea din cei trei fii ai lui Louis şi Mary Leakey, amândoi paleontologi şi arheologi, s-a făcut cunoscut prin aducerea la lumină a unor indicii care au ajutat la dovedirea evoluţiei omenirii în Africa.

Nu a avut studii oficiale de arheologie, dar a condus expediţii în anii 1970 care au permis descoperiri revoluţionare despre primele fosile hominide.

Descoperirea sa cea mai celebră datează din 1984, în timpul unor prospecţiuni la lacul Turkana, în Kenya, unde a adus la lumină un schelet aproape complet de Homo erectus, ce a primit numele de 'băiatul din Turkana'.

În 1989 a fost solicitat de preşedintele de atunci, Daniel arap Moi, să preia conducerea Serviciului kenyan al vieţii sălbatice (KWS), funcţie din care a purtat o campanie viguroasă împotriva braconajului de fildeş de elefanţi.

În 1993 s-a prăbuşit cu micul său avion Cessna în Valea Riftului, în Kenya, accident în care şi-a pierdut ambele picioare.

Richard Leakey a avut şi o carieră politică, conducând mai multe instituţii ale societăţii civile şi aflându-se pentru scurt timp în fruntea Serviciului civil kenyan.

În 2015, în ciuda unei sănătăţi fragile, şi-a asumat din noua conducerea KWS pentru un mandat de trei ani, la solicitarea preşedintelui Kenyatta.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante