„A înghiţit proteza dentară!”. Mii de solicitări de despăgubiri legate de câini la o firmă de asigurări

„A înghiţit proteza dentară!”. Mii de solicitări de despăgubiri legate de câini la o firmă de asigurări

În ultimii cinci ani, câinii de companie au fost un motiv pentru aproape 4.000 de solicitări de despăgubiri primite de o mare companie de asigurări din Marea Britanie, transmite DPA, citată de Agerpres .

Câine de companie. FOTO Shutterstock

Printre solicitările de despăgubiri cu care s-a confruntat compania Aviva se numără una care invocă faptul că un câine a înghiţit proteza dentară a unui client şi și o alta care arată că un Rottweiler cu o greutate de peste 55 de kilograme s-a aşezat pe un telefon mobil și l-a distrus.

O altă situație pentru care s-au cerut despăgubiri este cea în care câinele nu a mâncat tema copilului, dar a spart ecranul laptopul pe care acesta îl utiliza, după ce a dărâmat o măsuță.

Începând din 2018 şi până la sfârşitul lui 2022, compania de asigurări Aviva a gestionat 3.825 de solicitări de despăgubiri în care au fost implicaţi câini, iar valoarea medie a despăgubirii plătite a fost de 1.200 de lire sterline.

Zeci de mii de euro

Unele despăgubiri care au legătură cu câinii au costat compania de asigurări o sumă de ordinul zecilor de mii de euro. Aceste despăgubiri au avut legătură cu bijuterii şi ceasuri de lux, dar nu numai. Potrivit unui dosar, câinele a căzut în piscina unei familii şi a distrus folia cu care era acoperită piscina. Într-un alt incident, câinele a dărâmat un fier de călcat de pe suport, ceea ce a lăsat o urmă pe podea.

În unele cazuri, oamenii şi-au pierdut obiecte precum bijuterii, proteze auditive, ceasuri şi portofele în timp ce erau la plimbare cu câinii lor. Un client şi-a pierdut verigheta în timp ce arunca o minge către câinele său.

În decurs de cinci ani, peste 100 de solicitări de despăgubiri au fost depuse pentru aparate auditive înghiţite de câini.

„Multe poliţe de asigurare a locuinţei includ o excepţie pentru pagubele provocate de rosul, zgârieturile sau distrugerea de către animale domestice. O acoperire poate fi oferită, opţional, în secţiunea care acoperă obiectele personale dar este important ca şi clienţii să verifice cu atenţie termenii şi acoperirea poliţei lor de asigurări", a declarat directorul Aviva UK, Kelly Whittington.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale