Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

A ÎNGROPAT România! BERD reduce estimarea de creștere a economiei românești pentru anul acesta și 2019

A ÎNGROPAT România! BERD reduce estimarea de creștere a economiei românești pentru anul acesta și 2019. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), cel mai mare investitor instituțional în România, a redus previziunea privind creșterea economiei românești în acest an, pe care o majorase în luna mai. Astfel, potrivit celei mai recente estimări BERD, economia românească ar urma să crească cu 4,2% în 2018, în timp ce prognoza din primăvară indica un avans de 4,6%. Totodată, BERD a redus estimarea de creștere economică pentru anul viitor, de la 4,2% la 3,6%, relatează Profit.ro.

În urma revizuirii, prognoza de creștere economică pentru 2018 a BERD coboară și mai mult sub cea a Comisiei Naționale de Prognoză (CNP), pe care este construit și bugetul României. Potrivit estimărilor CNP, economia ar urma să crească cu 5,5% în 2018, după un avans de 6,9% în 2017. Estimarea CNP a fost revizuită în scădere, de la un avans 6,1% preconizat anterior.

Decizia BERD vine după ce, luna trecută, Fondul Monetar Internațional (FMI) și-a revizuit în scădere estimările privind evoluția economiei românești, atât în acest an cât și anul viitor, ca urmare a moderării stimulentelor care au stat la baza creșterii robuste înregistrate în 2017. Astfel, economia României ar urma să crească cu 4% în acest an, în timp ce estimarea anterioară indica un avans de 5,1%. În vară, și Comisia Europeană a redus prognoza de creștere a economiei românești pentru acest an, de la 4,5% la 4,1%.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Timmermans / Kovesi este un procuror excelent. Nu poate exista nicio amnistie pentru politicienii corupți

2 Zegrean / Kovesi va deveni șefa Parchetului European, în martie!

3 CUTREMUR! Procurorul din 10 august rupe tăcerea! Cum se încearcă ANULAREA dosarului REPRESIUNII!

4 ALERTĂ Rareș Bogdan, semnal de ALARMĂ după demisia șefului AEP! Scenariu CUTREMURĂTOR pus la cale de Dragnea ș…

5 BREAKING Președintele Autorității Electorale Permanente, Daniel Barbu, a DEMISIONAT!

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum drona asta zboară cu super viteză prin clădiri abandonate