A ÎNGROPAT România! BERD reduce estimarea de creștere a economiei românești pentru anul acesta și 2019

A ÎNGROPAT România! BERD reduce estimarea de creștere a economiei românești pentru anul acesta și 2019. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), cel mai mare investitor instituțional în România, a redus previziunea privind creșterea economiei românești în acest an, pe care o majorase în luna mai. Astfel, potrivit celei mai recente estimări BERD, economia românească ar urma să crească cu 4,2% în 2018, în timp ce prognoza din primăvară indica un avans de 4,6%. Totodată, BERD a redus estimarea de creștere economică pentru anul viitor, de la 4,2% la 3,6%, relatează Profit.ro.

În urma revizuirii, prognoza de creștere economică pentru 2018 a BERD coboară și mai mult sub cea a Comisiei Naționale de Prognoză (CNP), pe care este construit și bugetul României. Potrivit estimărilor CNP, economia ar urma să crească cu 5,5% în 2018, după un avans de 6,9% în 2017. Estimarea CNP a fost revizuită în scădere, de la un avans 6,1% preconizat anterior.

Decizia BERD vine după ce, luna trecută, Fondul Monetar Internațional (FMI) și-a revizuit în scădere estimările privind evoluția economiei românești, atât în acest an cât și anul viitor, ca urmare a moderării stimulentelor care au stat la baza creșterii robuste înregistrate în 2017. Astfel, economia României ar urma să crească cu 4% în acest an, în timp ce estimarea anterioară indica un avans de 5,1%. În vară, și Comisia Europeană a redus prognoza de creștere a economiei românești pentru acest an, de la 4,5% la 4,1%.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ponta a dat în diaree! Tudose l-a dat cu capul de pereți! „Victore, dac-o mai arzi mult la două capete cu PSD-…

2 HOPA! Kovesi iese la rampă pentru a stopa PORCĂRIILE Propagandei PSD! „NU a existat secție pentru magistrați î…

3 MAFIE pe față! Condiția secretă pusă de Tăriceanu pentru a vota Guvernul Orban

4 „Folosiți NUCLEARA, domnule Orban!” Excepționalul mesaj al fostului consilier prezidențial Iulian Fota către p…

5 Rareș Bogdan anunță desființarea Secției Speciale

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta