A murit actorul Ion Caramitru

A murit actorul Ion Caramitru

Actorul Ion Caramitru a murit, duminică, la Spitalul Elias. Director al Teatrului Național București în ultimii 16 ani, Ion Caramitru a murit la vârsta de 79 de ani, anunță TVR .

Caramitru a fost ministrul Culturii în perioada 1996-2000, în Guvernul Victor Ciorbea. Ion Caramitru provine dintr-o familie de aromâni, iar tatăl său a fost deținut politic timp de 9 ani pe vremea comuniștilor.

Ion Caramitru a devenit unul dintre personajele centrale din zilele Revoluției după ce a ocupat clădirea Televiziunii Române la 22 decembrie 1989, în urmă plecării dictatorului Nicolae Ceaușescu din București. Caramitru a anunțat în direct la TVR căderea comunismului în România.

Caramitru a fost membru al Frontului Salvării Naționale (FSN), format în jurul lui Ion Iliescu, unde a fost responsabil de segmentul Culturii. După 1990, Caramitru s-a retras din FSN în semn de protest pentru că acesta devenise partid politic și l-a acuzat pe Ion Iliescu că încearcă să folosească FSN pentru a monopoliza puterea.

Marele actor Ion Caramitru a murit în aceeași zi cu legendarul canotor Ivan Patzaichin, duminică.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...