A murit cel mai bogat om din Marea Britanie. Conducea un imperiu în lumea afacerilor

A murit cel mai bogat om din Marea Britanie. Conducea un imperiu în lumea afacerilor

Srichand Hinduja, liderul miliardar de origine indiană al unui imperiu de afaceri global și patriarhul celei mai bogate familii din Marea Britanie, a murit la vârsta de 87 de ani, au anunțat miercuri fiicele sale.

Srichand Hinduja

Hinduja, cunoscut după inițialele sale SP, suferea de demență, iar familia sa a declarat că acesta "a decedat pașnic în această dimineață", potrivit edition.cnn.com.

El a fost președintele grupului de afaceri omonim, care deține companii publice în India cu interese în domeniul bancar, chimic, software și vehicule comerciale.

Hinduja și fratele său mai mic, Gopichand, în vârstă de 83 de ani, au ocupat pentru a patra oară primul loc în topul Sunday Times Rich List în 2022, cu o avere netă estimată la 28,5 miliarde de lire sterline (36 miliarde de dolari), care include proprietăți de milioane de euro în centrul Londrei.

"Cu profundă tristețe anunțăm decesul tatălui nostru", au declarat fiicele lui Hinduja, Shanu și Vinoo, într-un comunicat.

"SP a fost un titan vizionar al industriei și al afacerilor, umanitar și filantrop ... Suntem veșnic recunoscători pentru timpul pe care l-am prețuit alături de el".

Grupul Hinduja, care are 200.000 de angajați în peste 30 de țări, a fost fondat în 1914 de Parmanand Deepchand Hinduja, care făcea comerț cu covoare și fructe uscate din Iran, înainte ca fiii săi Srichand și Gopichand să își mute sediul în Marea Britanie în anii 1970.

Mai recent, frații au fost implicați într-o dispută privind viitorul imperiului lor de afaceri, iar Gopichand a contestat legitimitatea unei procuri de durată acordate fiicelor lui Srichand.

Gopichand și fiicele lui Srichand au ajuns la un aparent armistițiu, dar un avocat care reprezintă interesele lui Srichand a declarat luna trecută la un tribunal din Londra că acest acord este în pericol.

"Printre altele, SP va fi ținut minte pentru marile sale contribuții la aducerea Indiei și a culturii sale pe scena mondială prin munca și eforturile sale filantropice", au declarat fiicele lui Hinduja.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”