A murit comandantul Batalionului 1 din regimentul Azov: supraviețuise torturii și unui atac terorist

A murit comandantul Batalionului 1 din regimentul Azov: supraviețuise torturii și unui atac terorist

Maiorul și comandantul Batalionului 1 al Regimentului Azov, Oleg Mudrak, cu indicativul „Suhar”, care a luptat la Mariupol și fusese capturat de ruși, a murit, a anunțat nepotul său Daniel, pe Instagram, scrie Novoe Vremia. Moartea lui Mudrak a fost confirmată și de soția comandantului Regimentului Azov, Ekaterina Prokopenko.

FOTO: Instagram

Militarul a petrecut o jumătate de an în captivitate și a supraviețuit atacului terorist de la Ielenovka. Cu toate acestea, motivele morții sale nu au fost făcute publice, potrivit Libertatea.ro.

„Mudrak Oleg Vasilievici, maior, erou, soț de oțel, unchiul meu, fratele meu, sprijinul meu, mândria mea, farul meu și un exemplu de caracter!”, a scris nepotul ofițerului.

Acesta a mai scris că unghiul său nu și-a dorit ca moartea lui să fie o „sărbătoare a lacrimilor”, ci a vrut ca oamenii dragi lui să se întâlnească și să zâmbească, pentru a-și aminti cele mai bune momente petrecute cu el.

„A ars această viață, s-a bucurat și a aprins inimile tuturor oamenilor din jur. A făcut tot posibilul ca eu să devin cine sunt. Prin urmare, nu va dispărea niciodată din mintea și din inima mea. Vreau să fiu un om demn de Oleg, ca să se uite la mine din Valhalla și să simtă doar mândrie pentru mine”, a scris nepotul soldatului ucrainean.

Soția sa, Ekaterina Prokopenko a postat un mesaj pe Instagram și a scris că maiorul, care a supraviețuit torturii, captivității și atentatului de la Ielenovka, și-a pierdut viața acasă.

„Un militar care a trecut prin iad s-a oprit. Consecințele captivității și torturii. Nu vreau să mă gândesc la ceea ce ne așteaptă mai departe, dar, cu siguranță, ne vom răzbuna ”, a scris soția comandantului Regimentului Azov.

În august 2022, jurnalistul și scriitorul Stanislav Aseev a publicat o fotografie care arată cum s-a schimbat Oleg Mudrak în timpul șederii sale în captivitatea rusă. Imaginile au devenit virale pe internet.

Oleg Mudrak, împreună cu soldații săi a apărat orașul Mariupol, iar apoi uzina Azovstal. În mai 2022, Suhar a fost luat prizonier de ruși, când forțele care apărau uzina Azovstal s-au predat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...