A murit controversatul Luc Montagnier, premiul Nobel pentru Medicină pentru descoperirea virusului SIDA

A murit controversatul Luc Montagnier, premiul Nobel pentru Medicină pentru descoperirea virusului SIDA

Francezul Luc Montagnier, câștigător al premiului Nobel pentru Medicină pentru descoperirea virusului SIDA, a murit, anunță AFP.

Pr Montagnier, fost angajat al Institutului Pasteur, a primit premiul Nobel pentru medicină în 2008 pentru identificarea virusului responsabil de SIDA, alături de colega sa din acea vreme, Pr Françoise Barré-Sinoussi. În acel an, premiul Nobel a mai fost acordat lui Harald zur Hausen.

Luc Montagnier a stârnit numeroase controverse în ultima perioadă prin declarațiile sale privind vaccinarea sau originea cronavirusului.

Potrivit acestui laureat al Premiului Nobel pentru Medicină - de altfel un obișnuit al polemicilor și, în prezent, foarte controversat în lumea științifică - virusul SARS-CoV-2 ar fi rezultat dintr-o tentativă de a produce un vaccin împotriva virusului sida.

Acest lucru este atestat, potrivit profesorului francez, de prezența unor elemente ale HIV în genomul noului virus și chiar elemente ale "germenului malariei", a argumentat el, într-un interviu acordat site-urilor frequencemedicale și pourquoidocteur.

Pe lângă teoriile privind undele electromagnetice emise de ADN și beneficiile papaya, care i-au atras multe ironii, în 2017 s-a afișat alături de Pr Henri Joyeux, una dintre figurile de vârf ale antivacciniștilor, și s-a alăturat vocii acestuia pentru a denunța așa-zisul pericol al vaccinurilor și al vaccinării obligatorii, apreciind că există riscul ca, pornind de la "o bunăvoință la început, să otrăvim încet încet toată populația".

Renumitul savant a fost ironizat în ultima parte a vieții și pentru promovarea unor teorii cu memoria apei și tratarea bolilor cu vitamina C.

  • stirea se actualizează


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”