A murit fotbalistul Lucian Todea, la doar 36 de ani. Al doilea jucător de la UTA care se stinge de tânăr!

A murit fotbalistul Lucian Todea, la doar 36 de ani. Al doilea jucător de la UTA care se stinge de tânăr!

După ce în luna septembrie a anului trecut UTA l-a pierdut pe Florin Hidișan, decedat la 40 de ani în urma unei boli necruțătoare, vineri arădenii au primit o nouă veste năprasnică. Mijlocașul Lucian Todea, care a avouat în Liga I între 2006 și 2008, s-a stins în noaptea de joi spre vineri, pierzând rapid lupta cu un cancer agresiv la cap.

Lucian Todea s-a stins din cauza unui cancer la cap. Foto Facebook

După ce a aflat de boala de care suferă, fotbalistul originar din Oradea și-a mobilizat mulți foști colegi sau cunoscuți în sprijinul cauzei sale. Aceștia au organizat o acțiune umanitară, un turneu de mini-fotbal, în luna octombrie 2022 - „Alături de Luci Todea”.

În ultimele săptămâni, Gigel Bucur, Mihai Neșu, Marius Popa, Adrian Anca, George Pușcaș, Raymond Lukacs, Steliano Filip, Liviu Antal, Ciprian Deac, Denis Alibec, Beto, Mihai Pintilii, Lukasz Szukala, Iulian Cristea, Daniel Celea sau Daniel Paraschiv au licitat tricouri de joc pe Facebook, iar Helmuth Duckadam și-a pus la bătaie o pereche de mănuși, scrie ProSport.

Din păcate, Todea nici nu a mai ajuns să înceapă un tratament în străinătate, starea sa de sănătate înrăutățindu-se de pe o zi pe alta, iar noapte trecută a pierdut lupta supremă, la doar 36 de ani.

Format la LPS Bihorul Oradea, Lucian Todea a debutat în Liga 1 în tricoul echipei UTA Arad, la 20 de ani, pe 3 martie 2007, într-un meci cu FC Argeș, sub comanda antrenorului Marius Lăcătuș. După experiența arădeană a mai jucat la FC Bihor, Lotus Băile Felix, Dinamo II București, Corvinul Hunedoara, CSM Râmnicu Vâlcea, SCM Zalău, Crișul Chișineu Criș și CS Oșorhei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990