A murit Gheorghe Mencinicopschi. Cunoscutul medic avea 73 de ani

A murit Gheorghe Mencinicopschi. Cunoscutul medic avea 73 de ani

Medicul Gheorghe Mencinicopschi a murit miercuri, 19 octombrie, la vârsta de 73 de ani. Acesta era internat de mai mult timp din cauza unei boli la plămâni. Anunțul decesului a fost făcut pe pagina de Facebook de compania Electrecord.

Gheorghe Mencinicopschi a murit la 73 de ani / Foto: Arhivă

În anul 2008, Gheorghe Mencinicopschi a fost trimis în judecată de DNA, alături de Dan Voiculescu, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, unde fusese acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Pe 26 septembrie 2013 a fost condamnat de Tribunalul București la 6 ani de închisoare cu executare.

Gheorghe Mencinicopschi a suferit de o boală gravă la plămâni, iar de-a lungul timpului familia a acuzat că starea de sănătate a medicului s-a înrăutățit din cauza condițiilor din penitenciarul Rahova, scrie Ziare.com.

Gheorghe Mencinicopschi s-a născut pe 1 mai 1949 și a fost un biolog, biochimist și cercetător român, fost director al Institutului de Cercetări Alimentare și o personalitate activă din domeniul alimentației din România.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...