A murit Guy Marchand. Actorul și cântărețul francez avea 86 de ani

A murit Guy Marchand. Actorul și cântărețul francez avea 86 de ani

Actorul şi cântăreţul francez Guy Marchand, celebru pentru rolul detectivului Nestor Burma la televiziune, a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 86 de ani, au anunţat copiii săi, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Foto AFP

Guy Marchand a interpretat acest personaj de detectiv parizian creat de romancierul Léo Malet într-un serial de televiziune din 1991 până în 2003.

"A murit liniştit vineri (...) la spitalul Cavaillon" (sud-estul Franţei), au anunţat copiii săi Jules şi Ludivine într-un comunicat.

Actorul avea totul pentru a reuşi în acest rol de detectiv particular în contact cu oamenii modeşti din Paris: originar din capitala franceză, el a crescut în popularul cartier Belleville.

"Născut la Belleville" este şi titlul celui mai recent album al său, din 2020.

Vocea lui profundă l-a condus mai întâi către cântec, pe care l-a iubit foarte mult. El a cântat la clarinet în cluburile din Saint-Germain-des-Prés în perioada de glorie postbelică. Marele său succes a fost "La Passionata" în 1965.

În cinematograf a reuşit în cele din urmă, jucând roluri secundare sub ochii unor mari regizori.

În palmaresul său, Guy Marchand are mai multe nominalizări la César pentru cel mai bun rol secundar. Pentru telespectatori, el este inseparabil de rolul său Nestor Burma, un anchetator cu pălărie închisă la culoare şi cravată dezlegată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB