A murit Ivana Trump, prima soție a lui Donald Trump

A murit Ivana Trump, prima soție a lui Donald Trump

Prima soție a lui Donald Trump, Ivana Trump, în vârstă de 73 de ani, a murit, a declarat joi fostul președinte al SUA, relatează Reuters.

Ivana Trump si Rossano RubicondiFoto: Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia

„Sunt foarte întristat să îi informez pe toți cei care au iubit-o, care sunt mulți, că Ivana Trump a murit în casa sa din New York”, a spus Donald Trump într-o postare pe platforma de socializare Truth Social.

Cei doi s-au căsătorit în 1977 și au divorțat în 1992. Au avut împreună trei copii: Donald Jr., Ivanka și Eric.

"Ivana Trump a fost o supraviețuitoare. Ea a fugit din comunism și a îmbrățișat această țară. Și-a învățat copiii despre curaj și tenacitate, compasiune și determinare", a spus familia Trump într-un comunicat citat de ABC News. Ea a crescut în fosta Cehoslovacie, sub comunism.

Nici declarația familiei Trump și nici postarea fostului președinte nu au menționat cauza morții ei.

New York Post, citând surse anonime din poliție, a raportat că a suferit un infarct în apartamentul ei din Manhattan și că era moartă până la sosirea paramedicilor.

Fost fotomodel care s-a antrenat cândva pentru echipa națională de schi de juniori a Cehoslovaciei, Ivana Trump a jucat un rol în construirea imaginii Trump în anii 1980, când erau unul dintre cele mai proeminente cupluri din New York.

Divorțul lor, care a venit după aventura foarte mediatizată a lui Donald Trump cu Marla Maples, cu care s-a căsătorit mai târziu, a fost puternic mediatizat de tabloidele din New York.

Ea a lucrat alături de soțul ei la dezvoltarea Trump Tower, clădire simbolică a lui Trump de pe Fifth Avenue din Manhattan, dar și la alte proiecte importante.

„Mama noastră a fost o femeie incredibilă – o forță în afaceri, o atletă de talie mondială, o frumusețe strălucitoare și o mamă și o prietenă grijulie”, a spus familia Trump într-un comunicat.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro