A murit Kevin Mitnick, „cel mai căutat” hacker din lume în anii '90

A murit Kevin Mitnick, „cel mai căutat” hacker din lume în anii '90

Mitnick, cunoscut pentru o serie de infracțiuni din anii 1990, care au implicat furtul de date computerizate și numere de card de credit, a murit din cauza cancerului pancreatic. Mai târziu a devenit consultant de securitate, scriitor și vorbitor public.

Kevin Mitnick, un hacker reformat care a fost cândva unul dintre cei mai căutați criminali informatici din Statele Unite, a murit duminică, potrivit unei declarații distribuite miercuri de o companie de formare în domeniul securității cibernetice pe care a co-fondat-o și o casă de pompe funebre din Las Vegas. Avea 59 de ani.

Moartea lui a fost confirmată de Kathy Wattman, purtătoare de cuvânt a KnowBe4 .

Cauza au fost complicații de la cancerul pancreatic. El a fost supus unui tratament la Centrul Medical al Universității din Pittsburgh, după diagnosticul său în urmă cu mai bine de un an, potrivit Capela și Cimitirul King David Memorial din Las Vegas.

După ce a ispășit pedeapsa închisorii pentru spargerea și manipularea rețelelor de computere corporative, a fost eliberat în 2000 și a început o nouă carieră ca consultant de securitate, scriitor și vorbitor public.

Mitnick a fost cel mai bine cunoscut pentru o serie de infracțiuni din anii 1990, care a implicat furtul a mii de fișiere de date și numere de card de credit de pe computere din întreaga țară. Și-a folosit abilitățile pentru a pătrunde în rețelele de telefonie și celulare ale națiunii, vandalizand sistemele computerizate guvernamentale, corporative și universitare.

Anchetatorii la acea vreme l-au numit „cel mai căutat” hacker din lume.

În 1995, după o vânătoare de oameni de peste doi ani, domnul Mitnick a fost capturat de FBI și acuzat de folosirea ilegală a unui dispozitiv de acces la telefon și fraudă computerizată. „Se presupune că avea acces la secrete comerciale corporative în valoare de milioane de dolari. Era o amenințare foarte mare”, a declarat Kent Walker, fost avocat asistent din San Francisco, la acea vreme.

În 1998, în timp ce dl. Mitnick aștepta sentința, un grup de susținători au ocupat site-ul The New York Times timp de câteva ore, forțând-o să se închidă.

Anul următor, dl Mitnick a pledat vinovat de fraudă informatică și prin cablu ca parte a unui acord cu procurorii și a fost condamnat la 46 de luni de închisoare. De asemenea, i s-a interzis să folosească un computer sau un telefon mobil fără permisiunea ofițerului său de probațiune pentru cei trei ani de la eliberare.

Kevin Mitnick a crescut în Los Angeles ca un singur copil al părinților divorțați. S-a mutat frecvent și a fost un fel de singuratic, studiind trucuri de magie, conform memoriului său din 2011, „Ghost in the Wires ”.

Până la vârsta de 12 ani, Mitnick și-a dat seama cum să călătorească liber cu autobuzul folosind un card perforat de 15 USD și bilete goale pescuite dintr-un tomberon, iar în liceu a dezvoltat o obsesie pentru funcționarea interioară a comutatoarelor și circuitelor telefonice. companiilor.

Până la vârsta de 17 ani, el a fost înregistrat în diferite sisteme informatice corporative și, în cele din urmă, a avut prima întâlnire cu autoritățile pentru acele activități. A fost începutul unui joc de zeci de ani de șoarecele și pisica cu forțele de ordine.

În memoriile sale, dl Mitnick a contestat multe dintre acuzațiile aduse împotriva lui, inclusiv că ar fi spart sisteme informatice guvernamentale.

Domnul Mitnick a mai susținut că a ignorat numerele cardurilor de credit pe care le-a adunat în căutarea codului. „Oricine îi place să joace șah știe că este suficient pentru a-ți învinge adversarul. Nu trebuie să-i jefuiești regatul sau să-i iei bunurile pentru a-l face să merite”, a scris el în cartea sa.

Printre supraviețuitori se numără soția sa, Kimberley Mitnick, care este însărcinată cu primul lor copil, potrivit necrologului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 În două sate din România prețurile caselor sunt mai mari decât în București sau Corbeanca

3 Ce știe? / Surprinzătoarea declarație a lui Rareș Bogdan despre Cozmin Gușă și George Simion

4 Scârbit, Andrei Caramitru reacționează la atacurile aberante ale useriștilor după ce a îndrăznit să-l critice pe „Mesia neprihănitul”

5 Milionar în criptomonede răpit în București