A murit marea dragoste a lui Nicu Ceaușescu, Donca Mizil

A murit marea dragoste a lui Nicu Ceaușescu, Donca Mizil

Donca Mizil, sora lui Serghe Mizil, s-a sins din viață sâmbătă, după o grea suferință. Ea a fost iubirea vieții lui Nicu Ceaușescu, fiul cel mic al dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu.

În urmă cu mai mulți ani, Emilia Marinela Macovescu, soția fostului ministru de Externe, George Macovescu, a oferit un interviu pentru revista Historia în care a povestit cum Elena Ceaușescu a intervenit brutal în relatia pe care Nicusor a avut-o, timp de 10 ani, cu Donca, fiica ideologului partidului, Paul Niculescu-Mizil, sora lui Serghei Mizil.

“Nicu Ceauşescu a iubit-o foarte mult pe fata lui Mizil, pe Donca, a vrut s-o ia de soție, dar Elena Ceauşescu nu l-a lăsat să se căsătorească cu ea. Această fată de 16 ani a fost luată de pe stradă forțat și dusă la un spital unde a fost chiuretată, însărcinată fiind cu Nicu Ceaușescu. Pentru Nicu, Donca Mizil a fost iubirea vieții lui”, a povestit soția fostului ministru de Externe, conform redactia.ro.

Sora lui Serghei Mizil, marea iubire a lui Nicu Ceaușescu. A fost obligată să facă avort

Elena Ceaușescu era îngrijorată de ”ereditatea” fetei, despre care se credea că a fost înfiată, iar soția dictatorului ținea cu dinții de noblețea sângelui unei posibile nurori.

”Motivul antipatiei Elenei Ceaușescu față de Donca ține, ca și în cazul Iordanei Borilă, prima soție a lui Valentin, fratele mai mare al lui Nicu, de semnele unei obsesii tot mai mari pentru «noblețea» sângelui unei posibile nurori și, prin urmare, viitoare membră a proiectatei «dinastii» prezidențiale. Dacă în cazul Iordanei, Elena Ceaușescu avea rezerve legate de originea ei etnică, despre Donca se spunea că ostilitatea ar fi provenit din convingerea Elenei că era un copil înfiat, a cărui ereditate ar fi fost necunoscută”, a explicat politologul Vladimir Tismăneanu, fost coleg de şcoală cu Nicuşor.

Donca Mizil s-a măritat cu Dan Sonia

Ulterior relației intense cu Nicu Ceaușescu, Donca Mizil și-a refăcut viața. Ea s-a măritat cu Dan Sonia, luând și numele acestuia prin căsătorie, scrie Fanatik.ro .




Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...