A murit mezzo-soprana Maria Macsim Nicoară, solista Operei Naţionale Române Iaşi

A murit mezzo-soprana Maria Macsim Nicoară, solista Operei Naţionale Române Iaşi

Mezzo-soprana Maria Macsim Nicoară, solistă a Operei Naţionale Române Iaşi, a murit în noaptea de miercuri spre joi, în luna mai ea suferind multiple leziuni cerebrale după ce ar fi căzut pe scările din locuinţa sa.

"Cu profund regret anunţăm trecerea la cele veşnice a îndrăgitei noastre mezzo-soprane Maria Macsim Nicoară, solistă a Operei ieşene din 1999 până în prezent. În aceste momente de grea încercare, suntem alături de familia artistei şi transmitem condoleanţe. Dumnezeu să o odihnească în pace", este mesajul postat pe pagina de Facebook a Operei Naţionale Române Iaşi.

Colegii mezzo-sopranei au postat pe reţelele de socializare mesaje de condoleanţe.

"Adio, Maria Macsim Nicoară, colega noastră dragă! Am sperat până în ultimul moment că mai rămâi cu noi... îţi mulţumesc pentru tot! Dumnezeu să te aşeze în Lumină", a scris Alexandru Constantin.

Maria Macsim Nicoară (52 ani) a fost transportată pe 9 mai, în stare gravă, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, după ce ar fi căzut pe scările din interiorul locuinţei.

Aceasta a fost găsită de soţul său, pianistul Codrin Nicoară, care a anunţat evenimentul la 112 după mai multe ore de la producerea lui.

Maria Macsim Nicoară se afla deja în comă cu leziuni multiple cerebrale, toracice şi la coloană, iar până în luna decembrie a fost internată în mai multe spitale şi supusă la o serie de intervenţii chirurgicale.

Procurorii au deschis dosar in rem în cazul mezzosopranei şi efectuează cercetări pentru a stabili cum s-a produs incidentul.

Pe 8 decembrie, Maria Macsim Nicoară a fost externată din spital la cererea familiei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria