A murit mogulul american al cazinourilor, Sheldon Adelson, unul dintre cei mai bogați oameni din lume

A murit mogulul american al cazinourilor, Sheldon Adelson, unul dintre cei mai bogați oameni din lume

Mogulul american al cazinourilor Sheldon Adelson, unul dintre cei mai bogați oameni din lume și un susținător puternic al președintelui republican Donald Trump, a decedat marți la vârsta de 87 de ani, anunță Reuters.

Adelson, care a condus cea mai mare companie de cazinouri din lume, Las Vegas Sands, a murit luni noaptea din cauza unor complicații legate de tratamentul pentru limfomul non-Hodgkins.

Fiul unor imigranți evrei săraci din Boston, Adelson a pus bazele unor hoteluri și cazinouri în Las Vegas, Macao și Singapore, averea sa transformându-l într-o figură formidabilă în politica americană în care a finanțat politicieni republicani, printre acestea numărându-se și președintele Donald Trump.

Adelson a fost de asemenea un susținător înfocat al Israelului, actualul premier Benjamin Netanyahu fiind unul dintre prietenii săi apropiați.

Cu o avere netă de 33,9 miliarde de dolari în martie 2019, Adelson era a 24-a cea mai bogată persoană din lume, conform indexului miliardarilor realizat de Bloomberg.

„A fost un patriot american, un donator generos pentru cauze caritabile și un susținător puternic al Israelului”, a afirmat într-un comunicat fostul președinte republican George W. Bush.

Adelson și soția sa Miriam au fost printre cei mai importanți susținători ai lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din 2016, donând 20 de milioane de dolari pentru campania sa și alte 5 pentru inaugurare.

Mogulul a avut regulat conversații cu Trump după ce acesta a devenit președinte și a fost încântat de politicile pro-israeliene ale acestuia, în special de mutarea ambasadei Statelor Unite la Ierusalim.

Trump i-a conferit soției lui Adelson în noiembrie 2018 cea mai înaltă distincție a guvernului american pentru un civil, Medalia Prezidențială a Libertății, o mutare catalogată de critici drept o recompensă pentru donațiile financiare.

Adelson a declarat pentru revista Forbes în 2012 că „sunt împotriva familiilor foarte bogate care încearcă sau influențează alegerile. Dar atât timp cât se poate, o s-o fac”.
 
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…

4 O decizie corectă! Drulă, ministrul Transporturilor, nu mai vrea drumuri modernizate care să treacă prin sate,…

5 Mușchii președintelui fac furori pe internet! / Câh, Mândruță nu s-a putut abține să nu-i dea o limbă...