A murit mogulul american al cazinourilor, Sheldon Adelson, unul dintre cei mai bogați oameni din lume

A murit mogulul american al cazinourilor, Sheldon Adelson, unul dintre cei mai bogați oameni din lume

Mogulul american al cazinourilor Sheldon Adelson, unul dintre cei mai bogați oameni din lume și un susținător puternic al președintelui republican Donald Trump, a decedat marți la vârsta de 87 de ani, anunță  Reuters .

Adelson, care a condus cea mai mare companie de cazinouri din lume, Las Vegas Sands, a murit luni noaptea din cauza unor complicații legate de tratamentul pentru  limfomul non-Hodgkins .

Fiul unor imigranți evrei săraci din Boston, Adelson a pus bazele unor hoteluri și cazinouri în Las Vegas, Macao și Singapore, averea sa transformându-l într-o figură formidabilă în politica americană în care a finanțat politicieni republicani, printre acestea numărându-se și președintele Donald Trump.

Adelson a fost de asemenea un susținător înfocat al Israelului, actualul premier Benjamin Netanyahu fiind unul dintre prietenii săi apropiați.

Cu o avere netă de 33,9 miliarde de dolari în martie 2019, Adelson era a 24-a cea mai bogată persoană din lume, conform indexului miliardarilor realizat de Bloomberg.

„A fost un patriot american, un donator generos pentru cauze caritabile și un susținător puternic al Israelului”, a afirmat într-un comunicat fostul președinte republican George W. Bush.

Adelson și soția sa Miriam au fost printre cei mai importanți susținători ai lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din 2016, donând 20 de milioane de dolari pentru campania sa și alte 5 pentru inaugurare.

Mogulul a avut regulat conversații cu Trump după ce acesta a devenit președinte și a fost încântat de politicile pro-israeliene ale acestuia, în special de mutarea ambasadei Statelor Unite la Ierusalim.

Trump i-a conferit soției lui Adelson în noiembrie 2018 cea mai înaltă distincție a guvernului american pentru un civil, Medalia Prezidențială a Libertății, o mutare catalogată de critici drept o recompensă pentru donațiile financiare.

Adelson a declarat pentru revista Forbes în 2012 că „sunt împotriva familiilor foarte bogate care încearcă sau influențează alegerile. Dar atât timp cât se poate, o s-o fac”.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...