A murit o legendă a culturismului, devenită vedetă Playboy care a inspirat un personaj Marvel

A murit o legendă a culturismului, devenită vedetă Playboy care a inspirat un personaj Marvel

Lisa Lyon, prima femeie culturistă care a pozat pentru Playboy și câștigătoare a Campionatului Mondial de Culturism Feminin Pro al Federației Internaționale de Culturism, a murit la vârsta de 70 de ani.

Lisa Lyon FOTO dailystar.co.uk

Una dintre cele mai faimoase femei culturiste profesioniste a murit după ce s-a luptat cu cancerul.

Americanca Lisa Lyon, campioană mondială la culturism și model Playboy, ar fi inspirat și un personaj Marvel.

Potrivit apropiaților ei, vedeta se lupta cu un cancer la stomac, iar cu o săptămână înainte de a muri s-a mutat la un centru de îngrijire după ce starea ei s-a înrăutățit.

Lyon a ajutat la punerea culturismului feminin pe hartă atunci când a câștigat primul Campionat mondial de culturism profesionist feminin al Federației Internaționale de Culturism în 1979.

Ulterior, ea a publicat o carte intitulată „Lisa Lyon's Body Magic", împărtășind regimul ei de fitness pentru a-i inspira și pe alții, potrivit dailystar.co.uk .

Un an mai târziu, a pozat pentru PlayBoy - la acea vreme era singura culturistă care a fost fotografiată de această publicație.

A fost inclusă în International Fitness and Bodybuilding Hall of Fame în anul 2000.

Starul de cinema și legenda culturismului Arnold Schwarzenegger a fost un fan al lui Lyon și a detaliat admirația sa pentru ea pentru TMZ.

Ea este cea mai bună. O iubesc ", a declarat Schwarzenegger.

Pe rețelele de socializare, fanii i-au adus un omagiu legendei.

Unul dintre ei a spus: „Un pionier în culturismul feminin, Lisa Lyon, a murit. Pentru toate fetele care vă place să mergeți la sală și să fiți sănătoase, în formă și puternice, luați un moment pentru un gând la Lisa.”

„Gândurile și rugăciunile noastre pentru familia, prietenii și fanii Lisei Lyon, care a pierdut lupta cu cancerul la stomac astăzi, la vârsta de 70 de ani. Fie ca ea să se odihnească în pace", a adăugat altul.

Un al treilea a comentat: „Ne alăturăm lumii culturismului pentru a deplânge dispariția pionierului culturismului Lisa Lyon, care a pierdut astăzi lupta cu cancerul la stomac. Ea avea 70 de ani. Fie ca ea să se odihnească în pace".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?