A murit prof. dr. Radu Voiosu, unul dintre cei mai mari gastroenterologi din România: „Ni-l vom aminti ca pe Omul bun”

A murit prof. dr. Radu Voiosu, unul dintre cei mai mari gastroenterologi din România: „Ni-l vom aminti ca pe Omul bun”

A murit unul dintre cei mai mari gastroenterologi din România. Anunțul despre decesul prof dr. Radu Voiosu a fost făcut de Spitalul Colentina. Profesorul a deţinut funcțiile de Medic Primar în Medicină Internă și Gastroenterologie și, de asemenea, Profesor Universitar și Doctor în Științe Medicale.

A murit medicul Radu Voiosu, un gastroenterolog strălucit FOTO Facebook Spitalul Clinic Colentina

Cu adânca tristețe anunţăm dispariția Profesorului Radu Voiosu, vineri, 26 ianuarie. Produs al şcolii de Medicină internă fondate ȋn Spitalul Colentina de către Profesorul N. Gh. Lupu şi elev al Profesorului Ion Bruckner, Profesorul Radu Voiosu şi-a desfăşurat aici principala activitate medicală, ȋnfiintând secția de gastroenterologie şi fiind unul dintre pionierii endoscopiei digestive din România. Medic strălucit, a iubit să-şi transmită știința generațiilor de studenți şi de medici pe care i-a format, într-o lungă carieră universitară, care ȋl poartă până ȋn Panteonul Universității de Medicină şi Farmacie Carol Davila.

Noi, prietenii, colegii şi elevii Domniei sale, ni-l vom aminti ca pe Omul bun, medicul excepţional ȋnvăţând continuu, inflexibil ȋn corectitudine, incomod pentru impostori, modest şi altruist, care ne-a sprijinit ȋn permanenţă ȋn timpul vieții şi care ne-a lăsat o moștenire nepreţuită : Gastroenterologia modernă naţională. Se spune că un om nu moare până nu este uitat. Cât vom fi noi pe aici, nu veți muri, Domnule Profesor Radu Voiosu!”, se arată în mesajul transmis de Spitalul Colentina.

A murit Horia Emil Cioflan „doctorul cu mâini de aur“. Mama sa a nu a rezistat durerii: și-a pierdut viața în ziua înmormântării lui

Horia Emil Cioflan, unul dintre cei mai buni medici în Obstetrică-ginecologie din Europa, supranumit medicul cu „mâini de aur“, a murit , în urmă cu câteva zile, la doar 57 de ani. Mama sa, de profesie tot medic, a decedat în ziua înmormântării acestuia.

Originar din comuna Padeș, județul Gorj, doctorul Horia Emil Cioflan a fost unul dintre cei mai buni specialiști în obstetrică-ginecologie. El avea competențe în chirurgie robotică, chirurgie oncologică ginecologică, chirurgie laparoscopică și histeroscopică la un cunoscut spital din București.

Medicul ar fi suferit un infarct în cabinetul său. Tragedia a fost urmată de o alta. Mama medicului, Ștefania Cioflan, medic la rândul său, nu a rezistat durerii pierderii fiului și a decedat chiar în ziua înmormânării lui.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?