A murit Suzanne Shepherd. Actrița din „Băieți Buni” și „Mystic Pizza” avea 89 de ani

A murit Suzanne Shepherd. Actrița din „Băieți Buni” și „Mystic Pizza” avea 89 de ani

Suzanne Shepherd, actrița din „Băieți Buni” („GoodFellas”) și „Clanul Soprano” („The Sopranos”),a murit la vârsta de 89 de ani.

Suzanne Shepherd în filmul Marea Depravare ( „A Dirty Shame”, 2004) FOTO Captură de ecran

Într-o carieră de actorie care a durat șase decenii, Shepherd a apărut în filme precum „Mystic Pizza” – debutul ei în film – și adaptarea din 1997 a romanului Lolita , în care a jucat-o pe Miss Pratt, directoarea personajului principal, notează The Guardian.

De asemenea, actrița a apărut în 20 de episoade din drama HBO „Clanul Soprano” (2000-2007), unde a interpretat rolul lui Mary DeAngelis.

În 2004 a putut fi văzută în filmul de comedie „Marea Depravare” („A Dirty Shame”)

Suzanne Shepherd a murit, vineri, în casa ei din New York, informație ce a fost confirmată agentul ei, pentru Hollywood Reporter.

Vestea i-a îndurerat pe colegii de breaslă. Actorul Ray Abruzzo i-a adus un omagiu pe Instagram, unde a numit-o „o forță a naturii”.

Viața și cariera sa

Născută ca Suzanne Stern, în 1934, ea a fost membră a grupului de teatru de improvizație Compass Players, considerat a fi primul din SUA, alături de Alan Alda, Alan Arkin și co-fondatorul David Shepherd, cu care s-a căsătorit, însă cuplul a divorțat.

Ea a fost, de asemenea, profesoară de actorie timp de 40 de ani, lucrând la facultatea Trinity Square Conservatory, Hartman Conservatory și Berghof Studio.

Suzanne Shepherd a avut și propriul său studio de actorie, în New York și a făcut regie de teatru pentru Nederlander, unul dintre cei mai mari operatori de teatre live și locații muzicale din Statele Unite, cu sediul la New York și pentru Steppenwolf din Chicago.

A lăsat în urmă o fiică, pictorița Kate Shepherd, în vârstă de 62 de ani și o nepoată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat