A murit ultimul membru al unui trib indigen din Brazilia, care a trăit fără a lua contact cu civilizația

A murit ultimul membru al unui trib indigen din Brazilia, care a trăit fără a lua contact cu civilizația

Ultimul membru al unui trib indigen brazilian care trăia în completă izolare, fără a lua vreodată contact cu civilizația, a murit, potrivit CNN. Anunțul a fost făcut de către agenția de protecție a indigenilor din Brazilia, Funai.

„Omul găurii“ a fost filmat ultima dată în anul 2018 FOTO: Captură CNN

Bărbatul era cunoscut ca „Omul gropilor” și a trăit în izolare completă în ultimii 26 de ani pe pământul indigen Tanaru, în adâncul Amazonului brazilian din statul Rondonia, potrivit organizației non-profit Survival International.

Bărbatul al cărui nume nu este cunoscut a primit această poreclă de la obiceiul său de a săpa gropi adânci pentru a prinde animale și pentru a se ascunde.

A refuzat să fie contactat de autorități

Membrul tribului a refuzat să fie contactat de autorități, deși au fost mai multe încercări în acest sens. Cu toate acestea, autoritățile au continuat să-l monitorizeze de la distanță, lăsând ocazional provizii pentru el. Conform The Guardian, cadourile erau mereu refuzate, iar oricine încerca să se apropie era atacat cu săgeți. „După ce a văzut masacre atroce și invazii ale locurilor sale, respingerea contactului cu lumea exterioară a rămas cea mai bună șansă de supraviețuire pentru el” , a spus Sara Shenker de la Survival International.

Survival International a spus că restul tribului său a fost nimicit de mai multe atacuri începând cu anii 1970, în principal din partea crescătorilor de vite și a acaparatorilor de pământ. Fermierii obișnuiau să îi atragă cu cadouri de zahăr, pentru ca apoi să-i otrăvească cu otravă de șobolani, conform organizației Survival International.

„Niciun străin nu știa numele acestui bărbat sau chiar foarte multe despre tribul său. Odată cu moartea sa, genocidul poporului său este complet”, a declarat Fiona Watson, directorul de cercetare și advocacy al Survival International.

Găsit mort într-un hamac

Trupul bărbatului a fost găsit întins într-un hamac dintr-o colibă. Descoperirea a fost făcută de oficialii Funai pe data de 23 august. Nu existau semne de luptă, violență sau prezența altor persoane în zonă.

El a murit din cauze naturale, iar cadavrul său va fi supus unei expertize medico-legale de către Poliția Federală.

Ultimele imagini cu „Omul gropilor” au fost prezentate de Funai în 2018. Acesta a fost filmat în timp ce sparge un copac cu o unealtă asemănătoare toporului.

Potrivit Survival International, „Omul gropilor” a plantat culturi, inclusiv porumb și papaya, și a făcut case din paie și paie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...