A observat cineva că în timp ce se aprindeau candele pentru morții Revoluției, Toader semna, în noapte, actele pentru liberarea E.Udrea?

A observat cineva că în timp ce se aprindeau candele pentru morții Revoluției, Toader semna, în noapte, actele pentru liberarea E.Udrea?

A observat cineva că în timp ce se aprindeau candele pentru morții Revoluției, Toader semna, în noapte, actele pentru liberarea E.Udrea? Da, oameni buni, sâmbătă, în noaptea când Mihai Șora, la 102 ani, și alte mii de români îi comemorau pe morții Revoluției într-un marș impresionant, la ministerul Justiției se lucra cu disperare la actele care să fie trimise în Costa Rica pentru liberarea de urgență a Elenei Udrea! 

Totul pentru ca Alina Bica și Elena Udrea să petreacă Crăciunul și Anul Nou în libertate. Totul în condițiile în care în trecut au fugit din România după decizia ÎCCJ contestând deciziile ca fiind politice!!!

„Eu ce era să fac, să nu semnez documentele? Este o obligație legală. Ce mi-ar fi zis mie românii că Înalta Curte spune se suspendă și ministrul Justiției spune nu, stai acolo. Ăla era un abuz pe față”, a declarat Tudorel Toader, jigodia din fruntea ministerului Justiției, sâmbătă seara la Antena 3.

Mega-operațiune pe bani publici. Curierul cu actele a ajuns deja în Mexic

Un întreg sistem de stat s-a pus în mișcare pentru eliberarea Elenei Udrea și a Alinei Bica. După ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a pus în aplicare decizia Curții Constituționale privind neconstituționalitatea formării completelor de 5 judecători și au suspendat pedepsele celor două foste mărimi din Epoca Băsescu, un întreg sistem guvernamental s-a pus în mișcare. Actele necesare eliberării au ajuns deja în Mexic și în câteva ore în San Jose (Costa Rica), dar la limită pentru a se putea da o decizie judecătorească de punere imediată în libertate.

Ministrul Justiției a semnat imediat pentru actele necesare trimiterii în Costa Rica, iar MAE a și trimis în regim de urgență un curier diplomatic la Ambasada României din Mexic (care operează interesele României în Costa Rica), curier care apoi trebuie să ajungă la San Jose pentru a depune actele în original la Ministerul Justiției din Costa Rica și abia un judecător să constate noua situație și să le pună în libertate pe Bica și Udrea. Ele pot aștepta apoi în libertate decizia privind solicitările de azil politic în țara din America Centrală.

Dacă în cazul procedurii de extrădare lucrurile au mers încet și foarte încet din partea autorităților române, acum totul a mers la foc automat la niște costuri exorbitante pentru contribuabilul român. Surse diplomatice susțin că pentru curierul diplomatic la o cursă de avion spre Ciudad de Mexico s-a găsit loc doar la Clasa Business la un cost foarte mare.

Potrivit informațiilor, curierul diplomatic a ajuns deja la sediul Ambasadei României din Mexic. Un diplomat al ambasadei urmează să se deplaseze în regim de urgența la San Jose pentru a depune actele în timp util la Ministerul Justiției din Costa Rica și apoi spre o instanța care ar putea decide punerea în libertate. Totul este însa la limita pentru că astăzi este zi scurtă, iar de Crăciun tot ce înseamnă administrație e închis în Costa Rica. O șansă ar exista doar dacă avocații locali ai celor două să fi păstrat rând la instanța care judecă urgențele.

Totul pentru ca Alina Bica și Elena Udrea să petreacă Crăciunul și Anul Nou în libertate. Totul în condițiile în care în trecut au fugit din România după decizia ÎCCJ contestând deciziile ca fiind politice.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”