A patra zi de proteste: o nouă rundă de negocieri între guvernanți și transportatori

A patra zi de proteste: o nouă rundă de negocieri între guvernanți și transportatori

Transportatorii și fermierii participă la o nouă rundă de negocieri cu reprezentanții ministerelor responsabile. Între timp, protestatarii sunt din nou în stradă.

Guvernul României le-a transmis protestatarilor un calendar de discuții Foto: Arhivă

În continuarea dialogului cu transportatorii și fermierii care protestează pe Centura Capitalei și în țară, Guvernul României le-a transmis reprezentanților transportatorilor și fermierilor un calendar de discuții cu miniștrii și reprezentanții unor instituții publice, cu care să discute pe fiecare domeniu în parte revendicările solicitate”, a transmis sâmbătă Executivul.

Întâlnirile vor avea loc astăzi după următorul program:

Ora 12.00 – Ministerul Agriculturii

Ora 13.00 – Ministerul Transporturilor

Ora 14.00 – Autoritatea pentru Servicii Financiare

Ora 15.00 – Ministerul Finanțelor

Transportatorii și fermierii aflați sâmbătă la intrarea în București au anunțat că vor continua protestul, deoarece, la discuțiile de la Guvern, premierul Marcel Ciolacu „nu a vrut să-și asume absolut nimic”. Reprezentanții fermierilor, aflați la Afumați, susțin că nu vor ca protestul să degenereze și au blamat încercările de acaparare politică a protestului, conform G4Media .

Guvernul își probează astfel disponibilitatea de a găsi soluții concrete în cazul problemelor legitime ridicate de transportatori și fermieri.

Transportatorii au declanşat miercuri proteste spontane, fiind nemulţumiţi, printre altele, de evoluţia preţului la RCA. De asemenea, reprezentanţii unor organizaţii agricole reprezentantive au anunţat că nu au nicio o legătură cu protestul spontan anunţat în mediul online de fermieri din mai multe zone ale ţării, însă au confirmat participarea unor fermieri din organizaţiile lor.

Premierul Marcel Ciolacu a avut vineri, la Palatul Victoria, consultări cu delegaţia transportatorilor şi fermierilor, în care au fost analizate problemele semnalate de reprezentanţii celor două sectoare de activitate, soluţiile legale în acord cu normele la nivel european, precum şi modalitatea de aprobare a acestora. Potrivit unui comunicat al Guvernului, a fost stabilit un calendar strâns de întâlniri punctuale cu ministerele şi instituţiile cu atribuţii în soluţionarea unora dintre aspectele discutate în cadrul întâlnirii

Cu o zi înainte, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat cu reprezentanţii confederaţiilor şi asociaţiilor relevante de transportatori, discuţiile urmând a fi reluate miercurea viitoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat