A treia avalanşă mortală în Austria în 24 de ore: Bilanţul a ajuns la opt victime, inclusiv patru turişti suedezi

A treia avalanşă mortală în Austria în 24 de ore: Bilanţul a ajuns la opt victime, inclusiv patru turişti suedezi

Trei avalanşe care s-au produs în zone diferite din nordul Austriei într-un interval de 24 de ore au făcut opt victime în rândul pasionaţilor de sporturi de iarnă, au anunţat sâmbătă autorităţile din această ţară, citate de DPA şi Reuters.

Patru persoane din Suedia şi un ghid local au murit vineri în provincia Tirol, în regiunea oraşului Spiss, aflat la graniţa cu Elveţia.

Turiştii suedezi se aflau în afara pistelor de schi cu ghidul lor montan în momentul în care au fost surprinşi de o avalanşă cu lăţimea de 400 de metri. Un alt membru al grupului a fost acoperit doar parţial de zăpadă şi a putut să telefoneze unui prieten din Suedia. Acesta din urmă a contactat o persoană care a călătorit în Austria cu acelaşi grup dar care nu se urcase pe munte în acea zi, iar serviciile de intervenţie austriece au fost astfel înştiinţate. Cel de-al cincilea suedez aflat în Austria, în vârstă de 42 de ani, a supravieţuit.

Autorităţile austriece au anunţat sâmbătă că o altă persoană a murit într-o avalanşă care s-a produs pe muntele Knodelkopf din provincia Vorarlberg, vineri. Victima, care călătorea alături de un grup de turişti în afara pistelor amenajate, a fost acoperită de un strat de zăpadă. Deşi ceilalţi membri ai grupului l-au scos destul de repede din zăpadă, bărbatul a decedat.

Cea de-a treia tragedie s-a produs sâmbătă, când doi schiori - o femeie de 61 de ani şi un bărbat de 60 de ani - au fost găsiţi decedaţi la scurt timp după miezul nopţii în localitatea Wildschonau din provincia Tirol, după ce rudele lor au contactat serviciile de urgenţă în urma dispariţiei celor două persoane.

Potrivit sistemului austriac de avertizare pentru avalanşe, în această perioadă există un pericol sporit în multe regiuni muntoase din ţară, nivelul de risc fiind crescut până la categoria 3 pe o scală cu cinci trepte.

Din cauza zăpezii proaspăt căzute, zeci de avalanşe au fost raportate între zilele de joi şi vineri doar în provincia Tirol, potrivit acestui sistem de avertizare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit. Atât de mare o fi diferența de tehnologie între SUA și ceilalți?

2 LIVE Cătălin Cîrstoiu a ajuns la ședința coaliției

3 VIDEO Așa arată mârlănia care profită de slugărnicia și cumsecădenia oamenilor...

4 Ajutorul american pentru Ucraina vine prea târziu? / Rușii se apropie de încercuirea orașului Chasiv Iar

5 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024