„Abia dorm. Și mă simt foarte rău. Cu toții am fost luați ostatici”/Misterul din jurul morții viceministrului rus Piotr Kucherenko

„Abia dorm. Și mă simt foarte rău. Cu toții am fost luați ostatici”/Misterul din jurul morții viceministrului rus Piotr Kucherenko

Viceministrul științei și învățământului superior Piotr Kucherenko a murit în circumstanțe încă neclare, după ce s-a simțit rău sâmbătă, în avionul care îl ducea din Cuba înapoi în Rusia, împreună cu o delegație guvernamentală, potrivit La Stampa .

Piotr KucherenkoFoto: Mikhail Metzel / TASS / Profimedia

De la începutul războiului, 13 oameni de afaceri s-au sinucis sau au avut morți inexplicabile, șase dintre ei fiind angajați ai două dintre cele mai importante companii energetice ale țării.

„Kucherenko s-a îmbolnăvit în avionul cu care el și delegația rusă se întorceau dintr-o călătorie de afaceri în Cuba. Avionul a aterizat la Mineralni Vodî, unde medicii au intervenit, dar Kucherenko nu a putut fi salvat”, a anunțat ministerul într-un comunicat sumar postat pe site-ul său.

Autopsia va fi efectuată mâine, a anunțat postul de televiziune Zvezda. Familia a sugerat un atac de cord. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat duminică, răspunzând la întrebările jurnaliștilor, că nu avea cunoștință de moartea ministrului adjunct.

„Cu toții am fost luați ostatici”

Cunoscutul jurnalist Roman Super, care a fugit în străinătate la scurt timp după începerea invaziei, a relatat pe canalul său Telegram că a vorbit cu Kucherenko 'cu câteva zile înainte de a părăsi țara'. Kucherenko îi spusese că se temea pentru viața sa și l-a încurajat să plece.

„Salvează-te și salvează-ți familia. Părăsiți țara cât mai curând posibil. Nu vă puteți imagina gradul de brutalitate din țara noastră. Peste un an, nu veți mai recunoaște Rusia. Plecând, faci ceea ce trebuie”, îi spusese el.

„Pentru mine, nu mai este posibil să părăsesc Rusia. Ne-au luat pașapoartele. Și nu există niciun loc dispus să primească un viceministru rus după această invazie fascistă”, îi spusese el, adăugând că lua antidepresive și tranchilizante „cu mâna plină, deși nu mă ajută prea mult”.

„Abia dorm. Și mă simt foarte rău. Cu toții am fost luați ostatici. Nimeni nu poate spune nimic. Altfel, ne zdrobesc ca pe niște gândaci", ar fi spus oficlialul rus, potrivit La Stampa .


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...