Abia eliberat din închisoare, Aleksei Navalnîi, oponent al lui Putin, susține că va continua să organizeze proteste

Abia eliberat din închisoare, Aleksei Navalnîi, oponent al lui Putin, susține că va continua să organizeze proteste

Principalul oponent al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a declarat marți că va continua să organizeze ample acțiuni de protest antiguvernamentale, chiar dacă abia luni a fost eliberat după 15 zile de închisoare pentru organizarea celor mai mari proteste împotriva autorităților în ultimii ani, relatează Reuters.

Navalnîi, care vrea să candideze împotriva lui Vladimir Putin în alegerile prezidențiale din 2018, a fost reținut în timpul manifestațiilor din 26 martie , sub motivul că acestea nu au avut aprobarea primăriei Moscovei. Peste 1.000 de manifestanți, între care foarte mulți tineri — elevi și studenți — au fost reținuți atunci de către forțele de ordine.

"Aș evalua acțiunea din 26 martie ca pe un mare succes", a declarat Navalnîi, adresându-se simpatizanților săi într-un mesaj online. "A fost prima acțiune simultană în mai multe orașe din 1990. În ciuda faptului că autoritățile au încercat să sperie lumea ... zeci de mii au ieșit în stradă. Noi trebuie să continuăm", a lansat el.

Putin, care a dominat peisajul politic al Rusiei în ultimii 17 ani, nu a spus încă dacă va candida pentru un al patrulea mandat prezidențial — cu o durată de șase ani — , dar este de așteptat să facă acest lucru.

Sondajele de opinie sugerează că Navalnîi are puține șanse în fața lui Putin, cotat în continuare cu o popularitate foarte ridicată. Dar Navalnîi și simpatizanții săi speră să utilizeze internetul pentru a canaliza nemulțumirea publică asupra corupției din eșaloanele de la vârful puterii pentru a obține mai mult sprijin, comentează Reuters.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO „Cernobîlul zburător”, gata de lansare / Putin va fi ucis de generali dacă dă ordinul

3 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

4 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…

5 ULTIMA ORĂ Doi bătrâni din București, de 90 și 89 de ani, soț și soție, s-au aruncat de la etajul 7 al blocului în care locuiau