Absolvent de criminologie, arestat pentru uciderea celor patru studenți din SUA: i-a înjunghiat în somn

Absolvent de criminologie, arestat pentru uciderea celor patru studenți din SUA: i-a înjunghiat în somn

Un absolvent de criminologie a fost arestat în cazul uciderii misterioase a patru studenți din SUA în luna noiembrie, potrivit poliției. Bryan Kohberger, în vârstă de 28 de ani, a fost reținut în Pennsylvania, la peste 4 mii de kilometri de locul crimei, scrie BBC.

Bryan Christopher Kohberger, arestat pentru uciderea a patru studenți din Idaho / FOTO: CBS

Studenții de la Universitatea din Idaho au fost găsiți înjunghiați mortal în paturile lor, într-o casă închiriată în apropierea campusului, pe 13 noiembrie. Poliția spune că suspectul locuia într-un oraș din apropierea locului unde au avut loc crimele.

Xana Kernodle, Ethan Chapin, Kaylee Goncalves și Madison Mogen au murit din cauza multiplelor răni provocate de înjunghiere în locuința din micul oraș universitar Moscow, din nordul statului Idaho. O examinare post-mortem a constatat că victimele probabil dormeau când au fost atacate. Nu au existat dovezi de agresiune sexuală, potrivit poliției.

Studenții uciși în Idaho / Foto: Arhivă

Studenții uciși în Idaho / Foto: Arhivă

Doctorand în criminologie, devenit agresor

Bryan Kohberger a fost arestat vineri în apropiere de orașul Scranton, Pennsylvania, de către poliția statală și agenții FBI. El a fost localizat la casa părinților săi din Albrightsville, au declarat oficialii pentru CBS.

Procurorul comitatului Latah, Bill Thompson, a declarat într-o conferință de presă că acuzatul se confruntă cu patru capete de acuzare pentru crimă cu premeditare și furt calificat.

Suspectul, care se așteaptă să fie extrădat în Idaho, s-a prezentat deja în fața unui judecător și a fost arestat preventiv fără cauțiune. Oficialii au confirmat, în cadrul aceleiași conferințe de presă, că suspectul era doctorand în drept penal și criminologie la Universitatea de stat din Washington.

Campusul său din orașul Pullman, Washington — unde locuia suspectul — se află la 16 km de Moscow, peste graniță.

„Acesta a fost un caz complex și amplu”, a declarat emoționat șeful poliției din Moscow, James Fry. „Aceste crime au zguduit această comunitate și nicio arestare nu-i va aduce vreodată înapoi pe acești tineri studenți”, a mai declarat el.

Poliția nu a dezvăluit niciun motiv, spunând că primează confidențialitatea anumitor detalii pentru a asigura o condamnare la proces. Aceștia au declarat că investighează dacă suspectul se cunoștea cu victimele.

La începutul acestei luni, poliția a cerut ajutorul publicului pentru a găsi un Hyundai Elantra alb văzut în apropierea casei victimelor în ziua crimelor.Poliția a declarat vineri că a fost recuperată o Elantra, dar arma crimei nu a fost încă găsită.

„Pot să vă spun că avem un individ în custodie care a comis aceste crime oribile și cred că comunitatea noastră este în siguranță”, a spus el.

Oficiali din cadrul forțelor de ordine au declarat sub anonimat presei americane că probele ADN îl leagă pe Kohberger de aceste crime. El figurează ca instructor asistent pentru trei cursuri de licență în domeniul penal la Universitatea de Stat din Washington, potrivit Idaho Statesman.

Până acum, Bryan Kohberger nu avea niciun cazier cunoscut în Idaho, Washington sau Pennsylvania, relatează ziarul, adăugând că a fost citat de poliție pentru că nu purta centura de siguranță în august anul trecut în comitatul Idaho.

Un coleg absolvent al programului său a declarat pentru agenția de presă Associated Press că suspectul părea încrezător și sociabil, dar și „ciudat” (awkward).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

5 Ce se întâmplă în China?