AC Milan-Tottenham: Calificarea în sferturile Ligii Campionilor se va decide la Londra

AC Milan-Tottenham: Calificarea în sferturile Ligii Campionilor se va decide la Londra

AC Milan, cu portarul Ciprian Tătăruşanu în poartă, a întrecut-o pe Tottenham Hotspur cu scorul de 1-0 (1-0), marţi seara, pe San Siro, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal.

Foto: Getty Images

Brahim Diaz a deschis scorul rapid (7), din centrarea lui Theo Hernandez, după ce Fraser Forster a respins în două rânduri reluările spaniolului.

Tătăruşanu nu a avut prea mult de lucru, dar s-a achitat cu bine la şuturile lui Dier (13), Emerson (26) şi Sarr (75). În min. 59, fostul internaţional român a fost accidentat la un duel aerian cu Lenglet, lovindu-se la glezna stângă la aterizare, însă a putut continua partida.

Rossoneri au ratat pe final două şanse mari de a-şi dubla avantajul prin De Ketelaere (78) şi Thiaw (79).

Stefano Pioli, antrenorul Milanului: "Sunt cu siguranță mulțumit de performanță, dar este doar prima manșă și meciul următor va fi cu siguranță mai dificil".

Antonio Conte, antrenorul lui Tottenham, vorbind pentru UEFA.com : "Ma astept la un alt meci greu in retur. Ar fi trebuit sa facem mai bine la golul lor, apoi a fost o lupta in fata unei atmosfere dificile .Sa nu uitam, Milan a castigat Liga anul trecut ”.

Statistici cheie

  • Tottenham a primit primul gol în nouă din ultimele 11 meciuri din UEFA Champions League.
  • Golul lui Díaz a fost cel mai rapid al Milanului într-un meci eliminatoriu din UEFA Champions League de la lovitura lui Ronaldinho în minutul al treilea împotriva lui Manchester United, în februarie 2010.
  • Milan a încheiat o serie de șase înfrângeri împotriva opoziției engleze în UEFA Champions League.
  • Golul lui Díaz a fost al 250-lea al Milanului în UEFA Champions League, din faza grupelor până în finală.
  • Tottenham a pierdut șase din ultimele șapte meciuri eliminatorii din UEFA Champions League (W1).

Formații

AC Milan : Tătăruşanu, Kalulu, Kjær, Thiaw; Saelemaekers (Junior Messias 77), Krunić, Tonali (Pobega 86), Hernández; Díaz (De Ketelaere 77), Giroud, Rafael Leão (Rebić 90).

Tottenham : Forster; Lenglet (Davies 81), Dier, Romero; Emerson, Skipp, Sarr, Perišić; Kulusevski (Richarlison 70), Kane, Son (Danjuma 81).

Manşa secundă va avea loc pe 8 martie, la Londra.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...