Academia de film americană examinează campaniile de promovare la Oscar după o nominalizare surpriză VIDEO

Academia de film americană examinează campaniile de promovare la Oscar după o nominalizare surpriză VIDEO

Academia de film americană (AMPAS) a anunţat că examinează campaniile de promovare la premiile Oscar din acest an, după ce un articol apărut în mass-media a atras atenția asupra nominalizării actriței Andrea Riseborough.

AMPAS examinează campaniile de promovare la premiile OSCAR FOTO Shutterstock

Experţii din industria filmului, care nu se aşteptau ca Andrea Riseborough să intre în cursa pentru Oscar s-au arătat șocați de faptul că actrița britanică a fost nominalizată la categoria „cea mai bună actriţă în rol principal” datorită interpretării unei mame singure şi alcoolice în filmul „To Leslie", potrivit Agerpres , iar o companie media online, a raportat joi că această nominalizare neaşteptată a generat o serie de întrebări despre posibilitatea ca o campanie agresivă de promovare a actriţei Andrea Riseborough să fi încălcat regulile de lobby stabilite de AMPAS.

Andrea Riseborough Foto EPA EFE

Andrea Riseborough Foto EPA EFE

Ca urmare, academia de film americană a transmis că „realizează o examinare a procedurilor de campanie care i-au vizat pe nominalizaţii din acest an, pentru a se asigura că nicio regulă nu a fost încălcată”.

Potrivit comunicatului academiei, procedura de examinare doreşte totodată „să ne informeze dacă anumite modificări ale regulamentelor ar fi necesare în această nouă eră a reţelelor de socializare şi a comunicării digitale”.

De altfel, potrivit sursei citate, compania online Puck a publicat un articol în care se afirmă că soţia regizorului filmului „To Leslie", actriţa Mary McCormack, şi prietenii ei „au trimis e-mailuri şi au contactat foarte mulţi membri din secţiunea actorilor din cadrul AMPAS, implorându-i să vadă acel lungmetraj obscur despre alcoolism şi să publice pe internet comentarii despre interpretarea mistuitoare a Andreei Riseborough”.

Ca urmare, oameni importanți de la Hollywood au început apoi să o laude, ajutând astfel la obținerea nominalizării, a mai arătat articolul din presa americană.

„Avem încredere în integritatea nominalizărilor noastre şi în procedurile de votare şi sprijinim campaniile sincere care promovează interpretările remarcabile", au precizat reprezentanţii Academiei de film americane, potrivit sursei citate.

Filmul „To Leslie" a obţinut încasări de doar 27.000 de dolari după lansarea sa din luna octombrie, potrivit agregatorului online Box Office Mojo.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...